Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hoe gemeente Hilversum ouderen bij de samenleving betrekt met sport

NOC*NSF23 mei 2019

Om eenzaamheid onder ouderen te voorkomen en bestrijden heeft de Gemeente Hilversum gekozen voor de bridgesport. Met het project ‘Denken en Doen’ betrekt de gemeente de doelgroep ouderen weer langdurig bij de samenleving en voldoet efficiënt aan haar participatiedoelstelling.

Denken en Doen is een tweejarig project, waarbij kwetsbare mensen lokaal op een laagdrempelige manier kunnen beginnen met bridgen. Marianne, ouderenwerker bij een deelnemende gemeente: “Denken en doen brengt mensen fysiek en mentaal in beweging. Wekelijks worden de hersenen getraind, en dat merk je. Bij binnenkomst voel je de concentratie en energie, maar bovenal het plezier met elkaar. Het is een doorslaand succes.”

Ook de ouderen die deel hebben genomen aan het project zijn erg tevreden. “Het mogelijk maken van dit initiatief is het beste wat de gemeente in jaren voor ons ouderen heeft gedaan.” zegt een 71-jarige deelnemer. Een andere deelnemer van 61 zegt: “Mijn man was net overleden toen ik de uitnodiging voor Denken en Doen ontving. Ik dacht: kan ik dit wel aan? Maar ik ben blij dat ik het gedaan heb, want ik vind het nu zo leuk.”.

Bekijk de website van de Nederlandse Bridge Bond voor meer informatie over Denken en Doen. Wil je zelf aan de slag om ouderen beter te betrekken bij jouw sportclub? Bekijk dan ons stappenplan voor verenigingen die geïnteresseerd zijn in het organiseren of intensiveren van sportaanbod voor 50-plussers.

Bekijk het stappenplan


NOC*NSF 23 mei 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: