Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Verklaring Omtrent Gedrag

Door Escplore

Een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is een belangrijk instrument om de veiligheid binnen sportverenigingen te waarborgen. Het is een screening die vrijwilligers moeten ondergaan om ervoor te zorgen dat ze geen strafblad hebben of in aanraking zijn geweest met justitie.

Het verkrijgen van een VOG voor vrijwilligers bij sportverenigingen is van groot belang, aangezien zij direct in contact staan met kinderen en jongeren. Het biedt ouders en leden gemoedsrust, wetende dat de vrijwilligers betrouwbaar zijn en geschikt om met kwetsbare groepen te werken.

De VOG-procedure is eenvoudig. De vrijwilliger moet een aanvraag indienen bij de gemeente waarin hij woont. Deze aanvraag wordt vervolgens beoordeeld door het Ministerie van Justitie en Veiligheid. Binnen enkele weken ontvangt de vrijwilliger de VOG per post.

Het is essentieel dat sportverenigingen het belang van een VOG benadrukken en actief hun vrijwilligers stimuleren om er een aan te vragen. Dit kan worden bereikt door bewustwordingscampagnes, het verstrekken van relevante informatie en het faciliteren van de aanvraagprocedure.

Kortom, het verkrijgen van een VOG voor vrijwilligers bij sportverenigingen draagt bij aan een veilige omgeving voor alle leden. Het is een simpele stap die grote voordelen oplevert voor zowel verenigingen als hun gemeenschappen.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: