Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rookvrije sportaccommodatie

Door Escplore

Steeds meer sportaccommodaties in Nederland worden rookvrij. Dit is een positieve ontwikkeling die bijdraagt aan een gezonde en veilige omgeving voor zowel sporters als toeschouwers. Een rookvrije sportaccommodatie zorgt ervoor dat iedereen vrij kan ademen en optimaal kan genieten van de sportactiviteiten.

Waarom een rookvrije sportaccommodatie?
Het creëren van een rookvrije sportomgeving heeft verschillende voordelen. Allereerst draagt het bij aan de gezondheid van de sporters zelf. Roken is schadelijk voor de gezondheid en kan leiden tot ernstige aandoeningen zoals longkanker, hart- en vaatziekten en ademhalingsproblemen. Door geen sigarettenrook toe te staan op de accommodatie, wordt het risico op meeroken geminimaliseerd en worden zowel actieve als passieve rokers beschermd.

Bovendien dient een sportaccommodatie als voorbeeldfunctie voor jonge kinderen en jeugdige spelers. Door hen in een rookvrije omgeving te laten opgroeien, wordt het normaal dat er niet gerookt wordt tijdens het sporten. Dit kan bijdragen aan het voorkomen van rookverslaving onder jongeren en het bevorderen van een gezonde levensstijl.

Hoe maak je een sportaccommodatie rookvrij?
Het implementeren van een rookvrije sportaccommodatie vereist de betrokkenheid en medewerking van zowel de sportverenging als haar leden, bezoekers en andere belanghebbenden. Het is belangrijk om draagvlak te creëren en alle partijen te informeren over de voordelen en het doel van een rookvrije omgeving.

  • Ontwikkel een duidelijk beleid: Stel samen met de betrokken partijen een beleid op waarin staat dat er niet gerookt mag worden op het terrein of in de directe omgeving ervan.
  • Communiceer duidelijk: Plaats borden en stickers op strategische plekken om bezoekers te informeren dat de accommodatie. Communiceer ook via website, nieuwsbrieven en sociale media over de nieuwe regels.
  • Bied hulp aan: Voor mensen die willen stoppen met roken, kan ondersteuning geboden worden door middel van informatie over stopmethodes of verwijzing naar professionele hulpinstanties.
  • Evalueer regelmatig: Monitor de naleving van het beleid en evalueer regelmatig of er aanpassingen nodig zijn.

 


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: