Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Verenigingsmonitor 2022 helpt uw sportclub verder

Sportbedrijf Lelystad12 apr. 2023

De verenigingsmonitor 2022 is afgerond. Het onderzoek heeft zich gericht op de organisatiekracht en de maatschappelijke oriëntatie bij Lelystadse sportverenigingen. De belangrijkste resultaten delen we graag middels deze infograhic. Hierin is een aantal interessante statistieken aangeduid waar het gehele sportlandschap in Lelystad voordeel uithaalt. Begin dit jaar is de Sportvisie 2030 unaniem door de gemeenteraad aangenomen. Door deze monitor heeft het Sportbedrijf nu meer inzichten in hoe de sport in Lelystad er momenteel voor staat.

 

 

In het najaar van 2022 ontvingen alle verenigingen en sportaanbieders (106) uit Lelystad een digitale uitnodiging van het Mulier Instituut. Dit sociaalwetenschappelijk sportonderzoeksinstituut verzocht destijds sportverenigingen een vragenlijst in te vullen voor de verenigingsmonitor. Ruim een derde heeft meegedaan aan het onderzoek. De 39 verenigingen zijn onder te verdelen in binnen- en buitensportverenigingen die allen gebruikmaken van of eigen accommodaties of die van Sportbedrijf Lelystad.

Het vervolg
Om verenigingen direct van dienst te kunnen zijn, zijn de resultaten per vereniging bekend bij het Sportbedrijf. Wij delen de individuele rapportage dan ook graag om samen aan oplossingen te werken en gaan graag verder in gesprek. Mocht er binnenkort een ALV (algemene ledenvergadering) of een reguliere bestuursvergadering geagendeerd staan, dan kijken en luisteren wij graag mee.

Tot slot
Alle informatie uit deze vragenlijst is verwerkt in algemene statistische overzichten. In de rapportages die met behulp van deze data tot stand zijn gekomen, zijn de gegevens van de vereniging niet te traceren. Voor vragen of opmerkingen over de vragenlijst neemt u contact op met Janine van Kalmthout, Mulier Instituut (onderzoek@mulierinstituut.nl). Vragen over de aanleiding voor het onderzoek kunt u aan mij richten.


Sportbedrijf Lelystad 12 apr. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: