Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

NOC*NSF Nationale Sportweek

Door Sportbedrijf Lelystad

De NOC*NSF Nationale Sportweek heeft van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september diverse inwoners in beweging gebracht en geïnspireerd. Lelystedelingen hebben gratis kennisgemaakt met sport. De sportverenigingen in onze stad hebben met elkaar meer dan 100 activiteiten aangeboden. 

Themadagen
Naast het sportaanbod zijn er ook themadagen gehouden. Dinsdag stond de bijeenkomst gezonde eet- en sportomgeving op het programma. De dag erna is in het kader van buiten bewegen Lelybarz Woldpark geopend. Dat is een Calisthenicspark waar ook gebootcampt kan worden. Op donderdag waren er allerlei aangepast sporten voor senioren, zoals Walking Football en OldStars Tafeltennis. Inclusieve sport was het thema voor de vrijdag. Er was op die dag een sportdag voor kinderen uit het speciaal onderwijs, de Sportspullenbank ging een keer extra open en er was de start van het project Wereldmeiden. Bij dat laatste project leren meiden met een vluchtelingenachtergrond het sportleven in Lelystad kennen. Tijdens Be Active Night op de tweede zaterdag werd er gezwommen, was er waterpolo en konden inwoners diverse aquasporten uitproberen.

Sport bepaalt mede wie we zijn, wat we doen, waar en wanneer. En vooral ook, met wie we dat doen. Deelnemen aan sport betekent vaak deelnemen aan de maatschappij en er is meer te winnen met sport en bewegen. Sporten is gezond, verbroedert, geeft zelfvertrouwen en maakt gelukkig. “Samen met het sportieve hart van Lelystad en onze partners hebben we de inwoners tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek in 2022 laten zien dat sport en bewegen ook veel plezier met zich meebrengt”, vertelt Bas Bokkes, manager Sport, Bewegen & Vitaliteit van Sportbedrijf Lelystad.

Resultaten
Bijna 3.000 Lelystadse kinderen kwamen tijdens schooltijden in beweging, ruim 300 inwoners schreven zich in voor een activiteit via Sport in Lelystad en georganiseerd buiten bewegen is een begrip geworden in onze stad; allemaal dankzij de NOC*NSF Nationale Sportweek. Lelystad was in 2022 opnieuw host city van dit evenement dat plaatsvond van vrijdag 16 tot en met zondag 25 september. Dit zijn de resultaten van een week vol sport, inspiratie, energie en beleving

Aftermovie
Deze aftermovie is één van de middelen om de NOC*NSF Nationale Sportweek en de clubactiviteiten die tijdens de sportweek plaatsvinden lokaal te promoten.

Aanmelden voor inwoners

Het sportaanbod voor de Nationale Sportweek staat enkele maanden voor het begin op www.sportinlelystad.nl. Inwoners kunnen zich daar inschrijven om gratis kennis te maken met één of meerdere sportactiviteiten.

Nationale Sportweek 2023

Voordat inwoners zich kunnen aanmelden, moet u als sportaanbieder eerst het aanbod online zetten. De meeste sportclubs hebben via Clubbase inmiddels een eigen clubprofiel. Het clubprofiel op de pagina www.clubbase.nl dient nog te worden aangevuld met betaalgegegevens, beheerders, trainers en trainingslocaties.

We dagen alle sportverenigingen dan ook uit om tijdens het huidige sportseizoen nieuwe activiteiten te organiseren of bestaande activiteiten (extra) open te stellen voor nieuwe potentiële leden. Met de lokale campagne voor de sportweek vaart u als club eenvoudig mee op promotie van uw activiteiten. 

We kijken nu al uit naar de editie in 2023. Met het host-cityschap als basis is er een ideale fundering gecreëerd om meer inwoners te bereiken. Iedereen moet de kans krijgen om kennis te maken met de sport die het beste bij hem of haar past. Wie weet levert het uw vereniging weer nieuwe leden op. ​


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: