Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sponsoring

Door Sportbedrijf Lelystad

Sportverenigingen zijn voor een groot deel afhankelijk van bijdragen van lokale sponsoren. SponsorVisie uit Amsterdam is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het thema ‘sponsoring’. Een tip bij het werven van nieuwe sponsoren is bijvoorbeeld het verplaatsen in de doelgroep. Wat zou een sponsor van de vereniging verwachten en wanneer is het een meerwaarde voor een bedrijf om uw vereniging bij te staan?

Een goed doordacht sponsorbeleid is dus van belang. Het is iets wat je als sportclub zelf moet ontwikkelen, omdat het voor elke club anders is. Geen club en situatie is immers hetzelfde. De ontwikkeling van degelijk sponsorbeleid kan bovendien heel leuk zijn! Met een groep enthousiaste leden samenwerken aan een plan, dat uitvoeren en er daarna de vruchten van plukken geeft heel veel voldoening. Hoewel elke club zijn eigen sponsorroute moet uitstippelen, zijn er wel tips en handleidingen om je alvast op weg te helpen. Kijk bijvoorbeeld eens op sponsorvisie.nl of lees het boek Als het balletje gaat rollen’ van Jan Verhaert. Weliswaar al wat ouder, maar het bevat veel tips en voorbeelden. Maar ook het Handboek Marketing voor Sportverenigingen biedt veel bruikbare inzichten.

Daarnaast is het Stappenplan Sponsoring een bruikbare handleiding wanneer je als clubbestuur met je sponsorbeleid aan de slag wilt. Hoe maak je zulk beleid en hoe behoud je vervolgens de sponsoren van jouw evenement? Tijdens deze bijeenkomst nam Sport2Inspire de aanwezige clubs mee in de 7 stappen tot een doeltreffend sponsorplan.

De expertmeetings van Sportservice Flevoland

Verder werkt het Sportbedrijf Lelystad nauw samen met Sportservice Flevoland. De expertmeetings die georganiseerd worden zijn zeer interessant voor clubs in Lelystad en de gehele provincie. Zo heeft er bijvoorbeeld een workshop plaatsgevonden over sponsoring & sportmarketing in samenwerking met een van de grotere bureaus in Nederland.

De afgelopen tijd hebben veel evenementorganisaties het moeilijk gehad. Mede door het coronavirus zijn veel sponsorcontracten gewijzigd of zelfs opgezegd. De signalen en vragen die er komen vanuit het werkveld gaan regelmatig over het zoeken naar nieuwe sponsoren. Hoe doe je dat en hoe behoud je vervolgens de sponsoren van jouw evenement? Tijdens bovengenoemde bijeenkomst nam Sport2Inspire de aanwezige clubs mee in de 7 stappen tot een doeltreffend sponsorplan.

Houd als vereniging altijd deze pagina in de gaten voor nieuwe expertmeetings en u kunt uiteraard ook direct door Sportservice Flevoland uitgenodigd worden.

Tips 
Kijk voor actuele tips op de website van sponsorvisie of in de onderstaande documenten:


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: