Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rookvrije sportaccommodatie

Door Sportbedrijf Lelystad

Steeds meer sportverenigingen hebben hun accommodatie volledig of voor een deel rookvrij gemaakt. Ook in de gemeente Lelystad zijn er diverse verenigingen die hier al mee bezig zijn. Voor verenigingen die hier ook mee aan de slag willen, zijn er verschillende tools beschikbaar. 

Sportbedrijf Lelystad streeft naar een gezonde leefstijl voor bezoekers en uiteraard ook voor medewerkers. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid. Sport en roken gaan daarom niet samen. Om bij te dragen aan een gezonde leefstijl en een vitale stad zijn sinds maandag 8 april 2019 de terreinen van de sportaccommodaties Sportcentrum De Koploper en Sportcomplex De Rietlanden rookvrij.

Het Sportbedrijf sluit zich aan bij het doel van de Rookvrije Generatie: een samenleving waarin opgroeiende kinderen beschermd zijn tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Ieder kind moet de kans krijgen om volledig rookvrij op te groeien. Daarvoor is het nodig dat iedereen het goede voorbeeld geeft en dat de omgeving waar kinderen veel komen rookvrij gemaakt wordt.

Hoe ziet dat er in de praktijk uit?

Iedereen is en blijft welkom bij De Koploper en De Rietlanden, ook rokers. Het Sportbedrijf vraagt rokers om buiten het zicht van kinderen en buiten het terrein te roken. De hoofdingangen van De Koploper en De Rietlanden en alle plekken binnen deze terreinen zijn rookvrij. Ook het achterterrein en de buitenwaterspeeltuin zijn sinds maandag 8 april 2019 rookvrij. Kinderen kunnen ook in de buitenlucht in aanraking komen met tabaksrook en door een rookvrij terrein wordt dit voorkomen.

Speciaal voor sportverenigingen, speeltuinverenigingen en andere organisaties die bewegen hoog in het vaandel hebben staan, is er een overzichtelijke presentatie gemaakt. Klik hier voor meer informatie en tools over wat het betekent om met dit thema aan de slag te gaan. 

Rookvrij sporten op jouw sportclub?

Steeds meer sportverenigingen hebben hun accommodatie volledig of voor een deel rookvrij gemaakt. Voorbeelden zijn

Gratis materialen voor verenigingen

De Rookvrije Generatie stelt aan verenigingen die hun accommodatie (deels) rookvrij willen maken gratis borden ter beschikking. Klik hier om de materialen te vinden die je nodig hebt om een rookvrije sportaccommodatie te realiseren. 

Wilt u ook bezig met het rookvrij maken van uw sportaccommodatie? Neem dan contact met ons op.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: