Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Jeugdfonds Sport en Cultuur

Door Lansingerland

Ouders die de contributie van een sportclub niet (meer) kunnen betalen kunnen rekenen op hulp. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur roept deze ouders op om zich te melden en betaalt dan de contributie voor een sportvereniging of cultuuraanbieder. Als vereniging kun je hier ook aan bijdragen door leden te informeren over deze regeling.

Hoe meer mensen het Jeugdfonds Sport en Cultuur kennen, hoe meer kinderen en jongeren er kunnen sporten. Op de website van het Jeugdfonds kun je de ‘Toolkit Sport’ downloaden. Hier kun je posters en teksten downloaden om de boodschap verder te verspreiden!

Hoe gaat een aanvraag in zijn werk?

  1. De aanvraag voor een bijdrage wordt gedaan door een intermediair. Dit is bijvoorbeeld een leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of medewerker sociaal wijkteam;
  2. De intermediair doet, in overleg met de ouders, een aanvraag;
  3. Binnen 3 weken horen ouders en aanvrager of de aanvraag goedgekeurd is;
  4. Na goedkeuring kan het kind worden aangemeld bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar hij/zij wil gaan sporten.
  5. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt de contributie/ het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Ouders ontvangen geen geld.

     (Let op! Er wordt 1 contributie per kind, per jaar uitgekeerd)

Wil je meer informatie of ga je de toolkit downloaden? Kijk dan snel op https://jeugdfondssportencultuur.nl/


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: