Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Giften

Door Sport in Deventer

Veel sportclubs moeten hard werken om het hoofd boven water te houden. Als sportvereniging moet je creatief zijn om nieuwe financiële middelen te verkrijgen en leden, oud-leden en liefhebbers van je sportclub kunnen hierin een cruciale rol spelen. 

Het is een mooie gedachte dat mensen willen schenken of nalaten aan jouw sportvereniging. Het biedt de gevers een goed gevoel en de sportvereniging nieuwe kansen op verdere ontwikkeling. Hoe help je jouw leden om aan deze bron van inkomsten voor de club te denken? 

Om te zorgen dat een grotere eenmalige schenking toch volledig fiscaal aftrekbaar wordt kan ervoor worden gekozen deze schenking beschikbaar te stellen als lening en vervolgens de rente en aflossing (annuïteit) jaarlijks volledig te schenken. Deze schenking van rente en aflossing kan, indien de looptijd minimaal 5 jaar is, worden gezien als periodieke gift. Hierdoor is deze volledig, zonder drempel, aftrekbaar. Dit heeft een aantal grote voordelen:

- in tegenstelling tot een reguliere periodieke gift is het leningbedrag wel direct beschikbaar. Dit kan bijvoorbeeld noodzakelijk zijn als de uitgave waarvoor het geld noodzakelijk is (bv. een verbouwing) direct moet worden gedaan

- de schenking is, zonder drempel, volledig aftrekbaar en doordat ook de geschonken rente aftrekbaar is, is de belastingteruggave zelfs nog wat hoger.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: