Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Voordelen voor Ster Clubs

Door Alphen Vitaal

Het succesvol doorlopen van de toetsing biedt een scala aan voordelen voor een sportvereniging. Het is cruciaal dat het behalen van een bepaald niveau genoeg voordelen met zich meebrengt om sportverenigingen te stimuleren hun best te doen en om de maatschappelijke impact van de sportsector te vergroten. 

Het zijn van een Ster Club gaat verder dan alleen erkenning; het opent deuren naar nieuwe mogelijkheden, versterkt de band met de gemeenschap en andere organisaties en vergroot de positieve impact en zichtbaarheid van de sportvereniging. Hier zijn enkele belangrijke voordelen:

Subsidiemogelijkheid
Ster Clubs zijn preferente aanvrager van subsidie genoemd onder de voorwaarden in de subsidieregeling.

Gratis gebruik Taakie
Voor Ster Clubs wordt indien gewenst het jaarabonnement voor Taakie betaald, die het werven van vrijwilligers leuker en makkelijker maakt.

Alphen Vitaal Community
Ster Clubs maken deel uit van een community die twee keer per jaar bijeenkomt om ervaringen te delen en kennis op te doen. Binnen de community zullen regelmatig nieuwe samenwerkingen ontstaan met andere clubs, externen en potentiële partners. Deze bijeenkomsten, die afwisselend een informatief, interactief en sportief karakter hebben worden georganiseerd door Alphen Vitaal.

Alphen Vitaal Academy
Ster Clubs krijgen de mogelijkheid om ieder kalenderjaar twee workshops/cursussen gratis af te nemen uit de Alphen Vitaal Academy. De keuze van deze workshops/cursussen gaat in overleg met Alphen Vitaal, niet alle gepresenteerde cursussen vallen onder deze regeling. Voor niet-Ster Clubs is er ook de mogelijkheid om deel te nemen, maar daar wordt een eigen bijdrage gevraagd. De Alphen Vitaal Academy biedt een breed scala aan trainingen, workshops en trajecten gericht op verschillende aspecten van sport en organisatorische ontwikkeling. Het doel van de Alphen Vitaal Academy is om bestuurders, trainers en alle andere vrijwilligers te inspireren, opleiden, ontwikkelen en ondersteunen bij het realiseren van hun doelen.

Denktank
Ster Clubs denken mee over verbeteringen aan gemeentelijke sport- en beweegaccommodaties en over het sport- en beweegbeleid van de gemeente. Een hoger niveau geeft meer zeggenschap in deze denktank.

Vernieuwingen en pilots
Ster Clubs worden als eerste uitgenodigd om mee te doen aan vernieuwingen en pilots op het gebied van sport en bewegen.

Wat het verder met zich meebrengt:

Verhoogde prestige en erkenning
Het zijn van een Ster Club is een erkenningsniveau dat aantoont dat de sportvereniging voldoet aan bepaalde kwaliteitsstandaarden en maatschappelijk betrokken is.

Aantrekken en behouden van leden
Het zijn van een Ster Club trekt nieuwe leden aan die op zoek zijn naar een sportvereniging met een veilige en gezonde sportomgeving.

Versterkte samenwerkingsmogelijkheden
Andere organisaties, waaronder zorg- en onderwijsinstellingen, zijn eerder geneigd om samen te werken met een erkende Ster Club. Door bij te dragen aan maatschappelijke uitdagingen, zoals overgewicht, laaggeletterdheid of eenzaamheid, wordt de sportvereniging gezien als een waardevolle partner in de gemeenschap.

Versterkte sponsormogelijkheden
Bedrijven en sponsors zijn vaak meer geneigd om samen te werken met Ster Clubs vanwege de positieve uitstraling en impact in de gemeenschap.

Zichtbaarheid
Bij het succesvol doorlopen van de toetsingscriteria zal er een persbericht geschreven worden.

Motivatie voor leden en vrijwilligers
Het zijn van een Ster Club kan een gevoel van trots en voldoening creëren bij de leden en vrijwilligers van de sportvereniging.

 


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: