Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Pilot Volwassenenfonds

Door Alphen Vitaal

Al vele jaren bestaat in gemeente Alphen aan den Rijn het Jeugddeelnamefonds. Dankzij een bijdrage uit dit fonds kunnen kinderen / jongeren tot 18 jaar, waar thuis de financiële middelen ontbreken, toch lid worden van een sportvereniging, sportschool, dansschool, zwemles, kunst en cultuur, etc. Deze regeling loopt erg goed binnen de gemeente en tegelijkertijd wordt het gemis van een dergelijk fonds voor volwassenen (18+) steeds vaker gevoeld. Landelijk is deze er al wel, maar in Alphen aan den Rijn nog niet. Op deze manier vallen er dus inwoners buiten de boot. Inwoners die bijvoorbeeld “moeten” gaan sporten / bewegen vanuit het perspectief van een gezonde leefstijl, maar ook vanuit sociaal oogpunt.

 

In september 2021 heeft Alphen Vitaal met succes een aanvullende subsidie aangevraagd bij de gemeente voor een lokaal Volwassenenfonds. Sindsdien heeft Alphen Vitaal, vooral in samenwerking met andere partners uit de preventiebundel tientallen inwoners uit onze gemeente een bijdrage van maximaal € 225 kunnen bieden voor een sportieve of culturele activiteit. De beoordeling van de aanvragen liggen nu nog in handen van Alphen Vitaal. Alphen Vitaal zet zich ervoor in de pilot een succesvol vervolg te geven en toe te werken naar een structureel Volwassenfonds.

Net als bij het Jeugddeelnamefonds zijn er bij het Volwassenenfonds voorwaarden om voor subsidie in aanmerking te komen. Aanvragen voor subsidie kunnen niet door de inwoner zelf gedaan worden, maar uitsluitend door een intermediair. Intermediairs zijn mensen die beroepsmatig met de gezinnen te maken hebben en dus goed op de hoogte zijn van hun financiële situatie, zoals bijvoorbeeld een schuldhulpverlener of een Buurtsportcoach.

Aanvragen voor subsidie vanuit het Volwassenenfonds kunnen gedaan worden door een onderbouwende e-mail te sturen naar info@alphenvitaal.nl onder vermelding van aanvraag subsidie volwassenenfonds.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: