Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Bestuursaansprakelijkheid

Door Sport in Deventer

Wanneer je bestuurder bent bij een sportvereniging, ben je wettelijk aansprakelijk voor de gevolgen van jouw handelen. Ondanks dat het een vrijwilligersfunctie is. Maar wat betekent dat eigenlijk en hoe ga je hiermee om? 

Een bestuurder kan aangesproken worden op onbehoorlijk bestuur, hierbij kan de bestuurder interne of externe aansprakelijkheid dragen. Meer informatie over bestuurdersaansprakelijkheid vindt u op Alles over sport.

Collectieve verzekering Vrijwilligers Centrale Deventer
Vanaf 1 juli 2009 is door de gemeente Deventer een uitgebreide verzekering afgesloten voor alle vrijwilligers in Deventer. Deze verzekering dekt naast ongevallen en aansprakelijkheid ook bestuurdersaansprakelijkheid. Alle vrijwilligers in de gemeente Deventer kunnen een beroep doen op deze polis. Aanmelden is daarvoor niet nodig. Wel is het van belang dat het vrijwilligerswerk in georganiseerd verband plaatsvindt.

Deze informatie is verkregen via Vrijwilligers Centrale Deventer

Meer informatie over de collectieve vrijwilligersverzekering kunt u lezen op de site van de gemeente Deventer

Gerelateerd

Heeft u een vraag?

Heeft u een vraag?

Neem contact op met Sport in Deventer via