Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportclubs in actie voor de Voedselbank

NOC*NSF01 mrt. 2023

Volleybal-, hockey- en gymnastiekclubs opgelet! Bij de KNGU, Nevobo en KNHB staat april in het teken van de Voedselbank. De sportbonden roepen samen met NOC*NSF aangesloten clubs op om een inzamelingsactie te organiseren voor Voedselbanken Nederland. Clubs die mee willen doen, kunnen zich voor vrijdag 10 maart aanmelden.

Het aantal gezinnen dat afhankelijk is van de voedselbank neemt toe, terwijl het aanbod van (gezond) voedsel afneemt. Wekelijks geeft de Voedselbank met haar vrijwilligers voedselpakketten aan gezinnen die daar zelf niet in kunnen voorzien. Onder hen zijn ook leden van sportclubs. 

Bewegen en (gezonde) voeding zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt en dat verdient iedereen. Om zoveel mogelijk gezinnen die kans te bieden, organiseren de sportbonden en zoveel mogelijk sportverenigingen in de maand april 2023 een inzamelingsactie voor de Voedselbank. Er is gekozen voor de maand april omdat de nood dan het hoogst is bij de Voedselbanken. In december wordt er rondom de feestdagen heel veel ingezameld, maar die voorraad raakt in april op wat maakt dat aanvulling juist in die periode heel welkom is.

Hoe ziet zo’n actie eruit?

De deelnemende club zamelt in april zoveel mogelijk lang houdbaar en gezond voedsel in, bijvoorbeeld in het clubhuis. Een vereniging bepaalt zelf of de hele maand wordt ingezameld, of enkele weken. De Voedselbank in de regio zorgt ervoor dat het voedsel bij de club wordt opgehaald.

De deelnemende sportbonden hopen met de actie gezinnen die het keihard nodig hebben een steuntje in de rug te bieden en daarmee. Daarnaast willen ze, met hulp van het Jeugdfonds Sport & Cultuur, ook te laten merken dat deze gezinnen van harte welkom zijn in de sport. Daarom vragen ze de deelnemende verenigingen om bij de gevulde kratten een uitnodigingskaart te doen voor het kosteloos volgen van een of meerdere sportlessen/-trainingen.

Aanmelden

Volleybal-, hockey- en gymnastiekclubs die mee willen doen aan de actie, kunnen zich voor vrijdag 10 maart bij hun eigen bond aanmelden. Dit kan op de volgende manieren:

Hockey: mail naar  eline.van.zinnicq@knhb.nl met daarin de naam van de vereniging, naam contactpersoon en de contactgegevens.

Gymnastiek: via dit formulier.

Volleybal: mail naar janine.pleizier@nevobo.nl met daarin de naam van de vereniging, naam contactpersoon en de contactgegevens.

Na aanmelding ontvang je meer informatie over dit initiatief, waaronder de contactgegevens van de lokale Voedselbank voor afstemming rondom de organisatie, een pakket met communicatiemiddelen, voorbeeld uitnodigingskaart voor een of meerdere gratis sportlessen/-trainingen bij de vereniging en tips voor de organisatie.

Foto: Voedselbanken Nederland

 


NOC*NSF 01 mrt. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: