Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Doet jouw club al mee met de regeling Gratis VOG?

NOC*NSF03 okt. 2022

Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen sporten. Voor agressie, intimidatie of (seksueel)grensoverschrijdend gedrag is absoluut geen plaats. Een VOG, ofwel Verklaring Omtrent Gedrag, draagt daar proactief aan bij. Centrum Veilige Sport Nederland helpt clubs dat te regelen.

Een VOG is een door de overheid erkend bewijs van goed gedrag. Het geeft aan dat het verleden van (nieuwe) trainers, begeleiders, verzorgers en andere vrijwilligers geen probleem vormt om op de vereniging actief te zijn. Met een VOG draag je dus bij aan een veilige sportomgeving voor al jouw leden. Een VOG kun je via jouw vereniging gratis aanvragen zodra deze zich hier heeft aangemeld voor de Regeling Gratis VOG. Zo zorgen we samen voor een veiliger sportklimaat in Nederland.

,,Als club heb je de verantwoordelijkheid om een veilig sportklimaat te creëren voor al je leden, of ze nu 6 of 60 zijn. Een VOG voor vrijwilligers draagt daar in belangrijke mate aan bij. Het is bij ons een voorwaarde om als trainer of coach actief zijn. We geven er ook een signaal mee af naar leden en ouders, namelijk dat we sociale veiligheid op de vereniging uitermate serieus nemen. Tegen collega-bestuurders zeg ik: maak gebruik van de gratis VOG-regeling voor vrijwilligers en nodig elke vrijwilliger uit om een VOG aan te vragen.” Robert van Schijndel, voorzitter volleybalvereniging Spirit.

Contact

Je aanmelden voor de Regeling Gratis VOG en vrijwilligers aanmoedigen om een VOG aan te vragen, is één ding wat je helpt om een veilige sportomgeving voor leden te creëren. Er is veel meer wat je kunt doen. Als je wilt weten wat, neem dan vrijblijvend contact op met centrumveiligesport@nocnsf.nl. 


NOC*NSF 03 okt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: