Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Emmen: gemeente en sportclubs zetten zich in voor acceptatie van LHBTI

NOC*NSF20 mei 2022

In Emmen zijn de gemeente en de lokale sportverenigingen medio april met de Alliantie Gelijkspelen een samenwerking gestart. Zij zetten zich ervoor in dat sporters in Emmen niet meer hoeven te schromen om voor hun geaardheid uit te komen. 

Uit onderzoek blijkt dat meer dan een kwart van de lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI) niet open durft te zijn op de sportvereniging over hun seksuele of genderidentiteit. Ook geven veel teamsporters aan dat zij regelmatig getuige zijn van vervelende opmerkingen over LHBTI-personen en zelfs van fysieke agressie. Meer aandacht vragen voor de LHBTI-community wordt gedaan door het geven van workshops, het begeleiden van studenten bij sportopleidingen en overleg met de gemeente, de provincie en trainers en coaches in de sportwereld. Deelnemers aan de alliantie zijn FC Emmen, E&O Handbal, Emmen ’95 Volleybal, Mixed Hockeyclub Emmen en voetbalvereniging Bargeres. Ook is een aantal partners aangesloten bij het initiatief: COC Drenthe Groningen, Drenthe College, Buurtsportcoaches gemeente Emmen, CocoLoco en Stichting FC Emmen Naoberschap. Emmen is ook al enige tijd Regenbooggemeente. De Alliantie Gelijkspelen is een landelijk samenwerkingsverband.

Dit artikel verscheen eerder in het Dagblad van het Noorden


NOC*NSF 20 mei 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: