Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Rainbowsports: straight-vriendelijke sportvereniging in Gorinchem

NOC*NSF27 okt. 2021

De Gorinchemse Eva Steehouwer is bezig met het oprichten van straight-vriendelijke sportvereniging genaamd Rainbowsports Gorinchem. Met de oprichting van Rainbowsports Gorinchem hoopt Eva een open minded LHBTIQAP+ vereniging op te zetten, waar iedereen zich welkom voelt.

De vereniging heeft als doel iedere week gezellig samen te komen om verschillende sporten te beoefenen: de ene week baantjes trekken in het Caribabad en de volgende week bijvoorbeeld volleyballen in een sportzaal. Vaak ligt de drempel voor mensen uit de LHBTIQAP+ gemeenschap, om zich aan te sluiten bij een sportvereniging, hoger dan voor mensen uit de heterogemeenschap. Met de oprichting van deze vereniging wordt een plek gecreëerd die veilig is en waar iedereen zich vrij kan voelen te zijn wie die is. Iedereen boven de 18 jaar is welkom. Als er genoeg animo blijkt, richt Rainbowsports zich eventueel ook op jongeren tussen de 12 en 18 jaar.

Op 21 september vond een voorlichtingsavond plaats waarop gesproken werd over de invulling van de sportclub. Locatie daarvoor was het COC-pand in de binnenstad van Gorinchem. Tijdens de opzetfase van de vereniging wordt Eva gesteund door de werkgroep Gorinchem van het COC. Het COC komt op voor de belangen van de LHBTIQAP+ gemeenschap en zet zich in voor gelijke rechten, emancipatie en sociale acceptatie van deze groep.


NOC*NSF 27 okt. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: