Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Groenlose Tennis Club hoeft geen huur te betalen over 2021

NOC*NSF12 jan. 2022

De Groenlose Tennis Club (GTC) hoeft over het afgelopen jaar geen huur te betalen voor het gebruik van sportpark De Blanckenborg. Oost Gelre had al eerder alle sportverenigingen de huur voor de accommodatie kwijtgescholden over 2021 in verband met de coronapandemie en dat voordeel geldt dus ook voor de GTC.

Het betreft een bedrag van 16.000 euro, dat de GTC aanvankelijk wel degelijk moest betalen. "Daar kwamen we later pas achter, we hadden de huurconstructie met Marveld niet in beeld", zegt wethouder Bart Porskamp van Oost Gelre.
De tennisvereniging is in 2009 verplaatst van sportpark De Woerd naar De Blanckenborg, dat eigendom is van Marveld Recreatie, dat daar ook de eigen golfbaan heeft aangelegd. De gemeente Oost Gelre huurt de tennisbanen voor 16.000 euro van Marveld en brengt datzelfde bedrag jaarlijks in rekening bij de tennisvereniging.
"Dat bedrag aan Marveld strepen we weg tegen de huur voor de GTC en dat gaat zonder facturen, vandaar dat het aan onze aandacht was ontsnapt", verklaart Porskamp. Maar ook de GTC profiteert van de gezamenlijke coronamaatregel en hoeft over 2021 niets over te maken naar de gemeentekas.


NOC*NSF 12 jan. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: