Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Streetsoccer evenement Oldenzaal: creatief zijn zorgt dat het toch door kan gaan

NOC*NSF18 okt. 2021

Het scheelde niet veel (50 meter) of er was een streep door de 23e editie van het Rotary Streetsoccer-toernooi in Oldenzaal gegaan. Een ‘verhuizing’ van de parkeerplaats bij Vondersweijde naar Quick ’20 bleek het redmiddel. 

Het Rotary Streetsoccer toernooi wordt georganiseerd door de Rotary Oldenzaal. Het is een groot project waar een groot aantal leden al maanden van tevoren mee bezig is om het in goede banen te leiden. Iets dat al sinds 1999 elk jaar weer gelukt is! Maar in 2021 leek er een kink in de kabel te komen. Martien Boet, Rotary Club Oldenzaal: “We weten hoe zeer de kinderen naar het Streetsoccer uitkijken, dus wilden we er alles aan doen om het door te laten gaan. Maar wat bleek: we zijn officieel een evenement en hebben met strikte coronamaatregelen te maken. Zo is publiek niet toegestaan, tenzij er zitplekken beschikbaar zijn. In gesprek met de gemeente - er werd geweldig met ons meegedacht - zei een ambtenaar onbewust: ‘Eigenlijk is het gek, als je 50 meter opschuift richting de voetbalvelden val je onder de sportvereniging en geldt die regel niet.’ Ik heb toen direct met Quick ’20 gebeld.”

Graag helpen

Quick’20 wilde wel een steentje bijdragen. Han van Benthem, Quick’20: “Wij weten als bestuur hoe mooi dit toernooi is. Onze kinderen hebben ook meegedaan. Dus als je iets kunt betekenen, doe je dat. We hebben veld 3, aan de kant van Vondersweijde, vrijgemaakt.” 

De doelstelling is om alle kids van groep 4 t/m 8 te laten bewegen en een paar middagen plezier mee te geven. Gedurende één week werden de wedstrijdjes op de velden van Quick20 gespeeld. Martien Boet: „We hebben 215 teams met 1500 kinderen van scholen uit Oldenzaal, De Lutte, Denekamp en Weerselo. Het Streetsoccer wordt met afzetlinten afgeschermd van de rest.”

Vrijwilligerswerk

Het Rotary Streetsoccer toernooi 2021 vond plaats in de periode van 20 tot en met 24 september. De leden van Rotary vormen samen enkele leerlingen van het Carmel College de toernooileiding. De wedstrijden worden geleid door zo’n 30 leerlingen. Zij zorgen gedurende het hele toernooi dat alle wedstrijden kunnen worden gespeeld. De insteek hiervoor is het op jonge leeftijd kennis laten maken met vrijwilligerswerk. Daarnaast coördineren de schoolsportcoördinatoren de inschrijvingen van de verschillende basisscholen.

Op de foto v.l.n.r: Edgar Visser , Han van Benthem en Martien Boet op Veld 3 van Quick '20. ©Reinier van Willigen


NOC*NSF 18 okt. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: