Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Crowdfunding levert Sportclub Lochem een tweede kunstgrasveld op

NOC*NSF24 sep. 2021

VV Sportclub Lochem is trots, en met recht: met de inzet van de hele club is in vier maanden tijd met crowdfunding de aanleg van een tweede kunstgrasveld gefinancierd. In korte tijd werd er tachtigduizend euro opgehaald. Inmiddels ligt het veld er al, en kreeg de club als kers op de taart nog een verrassende donatie.

De oplevering van het nieuwe kunstgrasveld eind augustus is een prestatie van formaat. Op 22 april gaf de ALV groen licht voor de investering, vier maanden later is het veld daadwerkelijk gerealiseerd. In de tussentijd is er met crowdfunding een bedrag van € 79.000 opgehaald. Op hun website vertelt de club wat daarvoor allemaal gedaan is: Bijenhotels, voetballen, ontbijtjes, lege flessen, saucijzenbroodjes, autowassen: de teamacties toonden aan dat onze vereniging niet alleen gek is van voetbal, maar ook heel creatief en betrokken is. Op het platform kwamen dagelijks donaties binnen. Soms vergezeld van grappige of lieve tekstjes van de gulle gever. “Ook ik wil graag wat bijdragen van mijn eigen geld!! Omdat ik voetbal het leukst vind om te doen.” Dat schreef Lenn Rensink van de JO12-1. Opa’s en oma’s moedigden hun kleinkinderen aan, mysterieuze donateurs lieten raadselachtige teksten achter. Het was superleuk om via het platform te volgen waar iedereen druk mee was. De JO10-2 bracht het meeste geld bijeen in de teamacties: € 1.815,-. Geweldig gedaan! Zij winnen een VIP-trip naar een BVO. Ook het team met de meeste ludieke actie wint de VIP-trip.

Aanleg snel gestart 
Na de Algemene Ledenvergadering van 24 april is er hard gewerkt. De crowdfunding ging van start en er zijn offertes aangevraagd bij vijf mogelijke leveranciers. De club heeft gekozen voor de partij die kwalitatief het beste is en de laagste prijs had. Dit bedrag ligt ruim binnen het bedrag waarmee de ALV heeft ingestemd. Daarom kon meteen gestart worden met de voorbereidende werkzaamheden voor de aanleg van het tweede kunstgrasveld. Dat is voor veel spelers en trainers een zegen, want er is al een hele tijd te weinig ruimte om ieder team optimaal te kunnen laten trainen. Als er wedstrijden doordeweeks moeten worden ingehaald, is dat helemaal een probleem. Bovendien moet natuurgras in de zomer ten minste 10 weken onbespeeld blijven om de kwaliteit te behouden. De beschikbaarheid van onze velden wordt er in de toekomst niet beter op: onze zomers worden steeds droger en natuurgras is daardoor steeds kwetsbaarder. Met een tweede kunstgrasveld worden we veel minder kwetsbaar.

Donatie voor vijf jaar
In het plan voor de financiering van het veld, was rekening gehouden met € 72.000 uit de wervingsactie. Op het platform was inmiddels bijna € 60.000 bij elkaar gebracht. De overige € 20.000 zijn door een particuliere donateur ingebracht. Deze donateur droeg € 25.560 euro bij aan de actie, verdeeld over vijf jaar. Alleen het eerste jaar is nog meegeteld op het platform. De anonieme donateur sprak de wens uit dat de club de komende jaren werk maakt van verduurzaming en vergroening.

Donatie Stichting Fonds 1819
Het crowdfundingplatform leverde uiteindelijk dus € 79.000 op. De Stichting Fonds 1819 maakte toen bekend € 10.000 te doneren voor de aanleg van het nieuwe kunstgrasveld. Daarmee komt de totale opbrengst van de acties om fondsen te werven bijna 17.000 hoger uit, wat betekent dat er minder geld geleend hoeft te worden. 

De club bedankt het bestuur van de Stichting 1819 voor deze ruimhartige donatie. Stichting Fonds 1819 stelt middelen beschikbaar voor projecten die gericht zijn op verbetering van de lokale of regionale samenleving. Dit kunnen (kleinschalige) initiatieven zijn met een sociale, culturele of maatschappelijke strekking zonder commercieel, politiek of religieus doel. En uiteraard ook dank aan alle particuliere donateurs, sponsoren en leiders die teamacties hebben georganiseerd! 


NOC*NSF 24 sep. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: