Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

WDZ Bocholtz is Club van het Jaar 2021

NOC*NSF21 jun. 2021

Voetbalvereniging WDZ uit Bocholtz is dit jaar gekozen tot Club van het Jaar. De Limburgse vereniging werd door de jury geprezen om de manier waarop zij een positieve draai wisten te geven aan de moeilijke omstandigheden, die de coronapandemie veroorzaakt had.

De jury is van mening dat deze club als voorbeeld kan dienen voor vele andere sportverenigingen. Ze laten zien hoe je een sportvereniging anno 2021 kunt runnen. De vereniging overstijgt voetbal. De creativiteit en diversiteit aan sporten en activiteiten is bewonderingswaardig. Ook het feit dat de leden zelf de hele accommodatie runnen/maken zonder hulp van subsidies e.d. toont de enorme verbinding. Een vereniging met een zeer open club karakter!

Uit het juryrapport: “een positieve draai met (maatschappelijke) impact op de club en haar leden, maar óók op de gemeente en wijde omgeving. ‘Wilskracht Doet Zegevieren’ en ‘Vier tsezame’ zijn voor WDZ Bocholtz geen loze kreten. Het bestuur en de snel opgerichte Coronastuurgroep schoten gelijk uit de startblokken toen corona zijn intrede deed.

Resultaat: de club bood gedurende de gehele coronaperiode gratis, voor iedereen toegankelijke activiteiten aan gebaseerd op drie  relevante pijlers: 1. Sport en bewegen blijven aanbieden. 2. Vertier en daarmee perspectief bieden. 3. Verbinden tussen de diverse geledingen. Samen met leden en vrijwilligers werden talloze initiatieven georganiseerd.

WDZ Bocholtz heeft steeds meebewogen met de (on)mogelijkheden van corona. Wat kan er wel? Hoe zorgen we ervoor dat mensen (jong én oud, lid en geen lid) blijven sporten om fit en vitaal te blijven? Hoe zorgen we ervoor dat mensen niet in een sociaal isolement terecht komen, hoe kunnen we onze sponsoren een hart onder de riem steken? Deze vragen stelde WDZ Bocholtz zich keer op keer en paste aan de hand van hun drie pijlers de activiteiten daarop aan.

Dit alles kan alleen tot stand gebracht worden door een duidelijke visie op en aanpak van de corona-uitdagingen. WDZ Bocholtz heeft op unieke wijze verantwoordelijkheid gevoeld en genomen voor het fysieke en mentale welzijn van haar eigen leden en vele niet-leden. WDZ Bocholtz is meer dan alleen voetbal.”

Foto: Floris Heuer


NOC*NSF 21 jun. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: