Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Reddingsbrigade Deventer: alternatieve Koningsspelen levert nieuwe leden op

NOC*NSF30 jun. 2021

Vorig jaar vonden de Koningsspelen door de lockdown nauwelijks anders dan online plaats. Dit jaar probeerde men in vele steden toch op aangepaste manieren weer iets te organiseren. Zo ook in Deventer, waar vouchers aan de schoolgaande jeugd werden overhandigd, waarmee ze deel konden nemen aan activiteiten. De Reddingsbrigade Deventer participeerde, en met succes.

"We doen al enkele jaren mee aan de Koningsspelen", zegt Frans Eggink, voorzitter van Reddingsbrigade Deventer. "Op verzoek van Sportbedrijf Deventer organiseren wij dan activiteiten voor de kinderen. Dat deden we zowel in het binnen- als het buitenbad van het Borgelerbad en was telkens weer een groot succes. In het bassin waar ook de glijbaan is lieten we dan ook een boot in het water, waar de kinderen op meevaren konden. We hebben er goede ervaringen mee!"

Vouchers

Des te meer was het te betreuren dat er vorig jaar niets gehouden werd. Eggink was dan ook blij met het alternatief, wat Sportbedrijf Deventer dit jaar bedacht had. In combinatie met wat activiteiten op het schoolplein werd de kinderen de kans geboden om met vouchers zich aan te melden voor de activiteiten van de sportverenigingen. Reddingsbrigade Deventer twijfelde niet lang en meldde zich ook aan. "Dat hebben we geweten", aldus Eggink. "Op de eerste zaterdag die we organiseerden, hadden we 25 kinderen, die zich aangemeld hadden. En op de tweede zaterdag ook nog eens acht. Vier kinderen daarvan zijn meteen spontaan lid geworden, dat is natuurlijk prachtig!"

Proeflessen na de zomer

De vereniging is op dit moment nog wat terughoudend geweest in de promotie, omdat ze nog wel beperkingen hadden wat betreft beschikbaar zwemwater. "Maar dat wordt nu beter, dus we zullen zeker alle kinderen, die hebben deelgenomen nog een keer een uitnodiging sturen om na de zomervakantie drie proeflessen te komen volgen."

Gebrekkige zwemvaardigheid

Dat de coronapandemie van invloed is op het beweeggedrag van de kinderen, kan Eggink ook volmondig beamen. "Van de ruim twintig kinderen, die de eerste keer kwamen meedoen, moesten we er zes apart nemen vanwege hun zwemvaardigheid. Kinderen moeten om bij ons mee te kunnen trainen een A-diploma hebben. Maar als ze daarna meer dan een jaar niet meer gezwommen hebben, dan zie je dat daar niet veel van overblijft. Sowieso is het ook iets heel anders om in buitenwater te zwemmen, daar moet je ook eerst even afwachten hoe die kinderen daarop reageren."

Inhaalslag

Van de zes kinderen heeft de club de ouders geïnformeerd over het beeld, wat zij van de zwemvaardigheid van de kinderen had. "Gelukkig waren de meeste ouders blij dat we hen dit vertelden. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat de kinderen weer veilig in en om het water spelen kunnen." Waarschijnlijk krijgt de club er vanaf het nieuwe seizoen nog wel meer nieuwe leden door, want de bewegingsachterstand bij de jeugd heeft nog wel wat tijd nodig om in te halen. Reddingsbrigade Deventer, met haar 130 leden - waarvan meer dan de helft jonger dan 15 - zal daar graag haar steentje aan bijdragen!


NOC*NSF 30 jun. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: