Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Hart onder de riem voor clubs uit Nederweert

NOC*NSF10 mei 2021

In Nederweert hebben de gemeente en Sport Nederweert een campagne gestart, waarmee ze alle verenigingen een hart onder de riem willen steken. Omdat ze het zwaar hebben in deze tijd en omdat ze belangrijk zijn voor de leefbaarheid binnen de verschillende kernen van de gemeente. 'Ik steun ...' heet de campagne dan ook.

Veel inwoners in de gemeente Nederweert ontmoeten elkaar wekelijks bij hun vereniging. De plek waar momenten van winst en verlies met elkaar worden gedeeld en waar nieuwe vriendschappen ontstaan. Het coronavirus gooit roet in het eten. Clubhuizen zijn leeg en competities liggen stil. Verenigingsondersteuner bij Sport Nederweert Manon beaamt dat: “Het verenigingsleven staat onder druk, maar juist nu merk je dat leden meer beseffen hoe belangrijk de vereniging is. Daarnaast zoeken verenigingen elkaar meer op om informatie en kennis te delen. Ook stelden veel buitensportverenigingen hun accommodatie beschikbaar voor binnensportverenigingen. Dat is natuurlijk geweldig om te zien.”

Het cement van de samenleving

Ook wethouder Peter Koolen is trots. “Ik vind het fantastisch om te zien dat verenigingen en sportclubs er alles aan doen om hun leden én niet-leden in beweging te houden. Verenigingen vormen het cement van onze samenleving en daarom is het belangrijk dat we ze blijven steunen. Zo kunnen zij de plek blijven waar inwoners plezier beleven, elkaar ontmoeten en in beweging komen.”

Een hart onder de riem

“Verenigingen hebben het op dit moment zwaar en kunnen de steun van hun leden goed gebruiken. We verlangen allemaal terug naar het ‘oude’ verenigingsleven. Waarbij verenigingen de plek zijn waar we elkaar ontmoeten en in beweging komen. We hebben de campagne ‘Ik steun …’ opgezet om iedereen, van leden tot vrijwilligers, op te roepen om hun verenigingen en clubs te blijven steunen. We steken samen met de gemeente Nederweert verenigingen een hart onder de riem”, aldus verenigingsondersteuner Manon.


NOC*NSF 10 mei 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: