Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Koningsspelen gaan door in aangepaste vorm

NOC*NSF24 feb 2021

De Koningsspelen zijn een sportief Oranjefeest waar ruim één miljoen kinderen, afkomstig van zesduizend scholen in het primaire onderwijs in Nederland, het Caribisch deel van het Koninkrijk en Nederlandse scholen in het buitenland, aan meedoen. Ondanks de coronacrisis zullen de Koningsspelen dit jaar op 23 april doorgang vinden, weliswaar in aangepaste vorm. Het thema is IK+JIJ=WIJ, waarmee de organisatie wil laten zien dat ‘samen’ nét dat beetje extra geeft. “In deze tijd hebben we elkaar hard nodig.”

In welke vorm de spelen plaatsvinden, kleinschalig op school of thuis, hangt af van hoe de situatie met het coronavirus er op 23 april uitziet, aldus initiatiefnemer Richard Krajicek. “Samen met de scholen en sportaanbieders doen we er alles aan om de kinderen - in deze onzekere tijden - een sportieve en positieve dag te bezorgen. Het is belangrijk om kinderen mee te geven dat een gezond ontbijt en lekker bewegen niet alleen leuk is, maar ook belangrijk.”

Geen Koningsontbijt

Eén van de wijzigingen ten opzichte van de vorige jaren, is dat het Koningsontbijt dit jaar niet door zal gaan en verplaatst wordt naar volgend jaar, vanwege het feit dat er onvoldoende zicht is op de mogelijkheden en maatregelen op 23 april. “Gezamenlijk ontbijten op school binnen de op dit moment geldende adviezen, maatregelen en richtlijnen is niet wenselijk”, legt de organisatie van de Koningsspelen uit.

Verder bepalen scholen zelf hoe zij de dag vormgeven. Van de landelijke organisatie ontvangen ze hulpmiddelen om er in welke vorm dan ook een ‘waardevolle, positieve en gepaste dag’ voor de kinderen van te maken. Zo komen er een online beweegprogramma in samenwerking met Zappsport, smaaklessen over het ontbijt en ontvangen ze onder meer een sport- en feestpakket. Ook brengt Kinderen voor Kinderen dit jaar wederom een Koningsspelenlied uit, ‘zodat de sportieve activiteiten traditiegetrouw zingend en dansend gestart kunnen worden.’ Het lied komt op 26 maart uit.

Meedoen?

Scholen hebben tot en met 7 maart de tijd om zich in te schrijven voor het ‘sportieve Oranjefeest’. Dit kun je doen via deze link. Zien wij jou ook op 23 april?


NOC*NSF 24 feb 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: