Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

GV Delta Sport organiseert online wedstrijd

NOC*NSF20 jan. 2021

De beperkte mogelijkheden door het coronavirus brachten GV Delta Sport op het idee voor een bijzondere wedstrijd. Niet zoals we gewend zijn, in een volle turnhal, maar online. Door de coronamaatregelen is ook de online variant inmiddels verplaatst naar het voorjaar - de voorbereidingen kwamen namelijk in de knel - maar het geeft wel aan dat de vereniging ondanks de coronacrisis tóch sportief bezig wil blijven. “Ik heb er heel veel zin in om dit met zijn allen te gaan doen”, vertelt Wendy Huijzen, trainer bij GV Delta Sport.

Toen vorig jaar al bekend werd dat ook de wedstrijden in januari geschrapt zouden worden, ontstond het idee voor de online wedstrijd. “Het is heel belangrijk om de sporters in deze tijd een doel te geven, om ze ergens voor te laten trainen en om dat te kunnen laten zien aan publiek. We hopen dus ook op veel kijkers op de dagen zelf”, aldus Huijzen.

Thuis meekijken

Want toeschouwers, die zijn er als het goed is ook. De ruim twintig deelnemende clubs, waaronder ook verenigingen uit Groningen en Friesland, maken op hun eigen locatie een opname van hun acro-oefening. De opname sturen ze naar Delta Sport. Tijdens het weekend van 23 en 24 januari zouden al deze oefeningen vanaf een speciaal groot beeldscherm beoordeeld worden door de jury die in Zierikzee aanwezig is. Echter kunnen er in de huidige periode nog altijd geen filmopnames op de eigen turnlocaties gemaakt worden door de deelnemende teams. Ook is door het wegvallen van de trainingen een goed resultaat eigenlijk uitgesloten. Om deze redenen is inmiddels dan ook besloten dat de online wedstrijd wordt verplaatst, waarschijnlijk naar begin maart. Dan zal de wedstrijd worden uitgezonden via een professionele livestream vanuit een regiewagen, zodat iedereen thuis mee kan kijken. Ook de prijsuitreiking zal interactief zijn. Omdat de livestream continu aanstaat, is gekozen voor het motto: ‘de acro draait door!’

Bekende presentator

Het online evenement zal aan elkaar worden gepraat door de Belgische sportpresentator en journalist Niels Daniel, bekend van RTV en speaker bij de grootste toernooien en sportwedstrijden over de heel wereld. Hij was aanwezig bij de Olympische Spelen van Rio in 2016 en was al te horen bij onder andere acro, turnen, trampoline en ritmische gymnastiek. Daniel komt ten tijde van de online wedstrijd naar Zierikzee om het evenement van stemgeluid te voorzien en om gasten te ontvangen tijdens de uitzending.


NOC*NSF 20 jan. 2021

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: