Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Gemeente vangt financiële crisis HVCH op

NOC*NSF05 aug. 2020

Door de financiële impact van de coronacrisis op de clubkas van HVCH Bernheze, wilde de vereniging haar contributie met tientallen euro’s verhogen. Een lening van 50.000 euro van de gemeente Bernheze maakt deze maatregel echter overbodig.

Door het coronavirus sloten onder meer de deuren van de kantine. Door de misgelopen inkomsten kwam de bodem van de schatkist in Heesch langzaamaan in zich. Daarom zou het bestuur in een BALV een forse contributieverhoging gaan voorstellen.

Volgens sportwethouder Rien Wijdeven overwoog het clubbestuur een stijging van 30 procent. Clubvoorzitter Laurens Gloudemans erkent dat het om een ingrijpend voorstel ging. “Dat is nu gelukkig van de baan. Ik denk dat wij de contributie nog wel iets moeten verhogen, maar met deze lening zijn we behoorlijk geholpen.”

Klap komt extra hard aan

De coronacrisis raakt alle sportclubs, maar bij HVCH komt de klap extra hard aan. De club heeft vrijwel geen vet op de botten zo kort na de renovatie van het clubhuis. “Al het geld zit in de bouw in 2017 en 2018”, zegt Gloudemans. “Wij zijn toen tot op het bot gegaan. We staan echt niet op omvallen of zo, maar wij hebben het nu even zwaar. We moesten of extra contributie vragen, of iets anders verzinnen.”

Korting op de subsidie

De club heeft zo’n 1.400 leden die tussen de 100 en 153 euro contributie betalen. Wethouder Wijdeven: “Wij vinden zo’n verhoging nu niet wenselijk omdat leden dan zouden kunnen afhaken. En Bernheze vindt sport belangrijk, dus laat de gemeente de club nu niet in de steek. De lening is in zekere zin een voorschot. HVCH gaat namelijk tien jaar lang 5.000 euro terugbetalen door een korting op de subsidie in de komende jaren.”


NOC*NSF 05 aug. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: