Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Evenementen organiseren: plan je toeschouwers!

NOC*NSF31 aug. 2020

Voor veel sportverenigingen begint het nieuwe seizoen rond deze tijd. Of staan er nog enkele - kleine of grotere - evenementen op de kalender. Het is zeker niet eenvoudig om zulke zaken te organiseren. Maar een goede voorbereiding maakt het zeker wel mogelijk!

Het belangrijkste document, wat momenteel beschikbaar is voor clubs om de coronamaatregelen te beheersen, is het Protocol verantwoord sporten. Als aanvulling daarop is, voor het beheersbaar maken van toeschouwersstromen, de Handreiking crowdmanagement ontwikkeld. Daarvan is inmiddels, naar aanleiding van de laatste persconferentie van de regering, sinds vorige week een vernieuwde versie beschikbaar.

NK Tennis

De Handreiking toeschouwers bij sportwedstrijden is voor elke club een handige tool. Zelfs voor grotere evenementen blijkt het mogelijk om de richtlijnen na te leven en het evenement toch plaats te laten vinden. De KNLTB heeft bijvoorbeeld kortgeleden de Nationale Kampioenschappen georganiseerd. “We hebben voor de NK een uitvoerig protocol geschreven”, aldus Lars van Opijnen, Eventmanager bij de KNLTB en toernooidirecteur tijdens de NK. “Dat was ook noodzakelijk, want we hadden een meldingsplicht bij de gemeente voor dit evenement. Maar een duidelijk plan helpt ook wel om alles goed voor te bereiden en veilig uit te voeren. Door vanaf het begin alles voor iedereen heel duidelijk te maken, is de kans op problemen kleiner.”

Met alle goede tips die in de Handreiking en het verhaal van de KNLTB beschikbaar worden gesteld, kun je als club wellicht dan toch nog een klein toernooi laten plaatsvinden!


NOC*NSF 31 aug. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: