Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

IT4Kids steunt sportclubs met gedoneerde hardware!

NOC*NSF22 jul. 2020

Stichting IT4Kids is een actie gestart om sportclubs en hun jeugdleden in Nederland te helpen. Zo’n 40% van de sportclubs maakt zich namelijk zorgen over de gevolgen van de coronacrisis. IT4Kids geeft kinderen nu een sportkans door gebruikte hardware in te zetten.

De sportsector is hard geraakt door het coronavirus. Het is belangrijk dat sportverenigingen blijven bestaan. “Sport is belangrijk voor de emotionele ontwikkeling van kinderen”, aldus IT4Kids-directeur Colette Zee. Sport creëert een wij-gevoel en verbindt de gemeenschap in veel gemeentes. Deze verbinding vraagt om alle moeite om sportclubs op de been te houden. Elke club heeft een groot netwerk om te helpen met fondsenwerving. IT4Kids roept clubs op om met wat hulp het eigen netwerk te benaderen.”

Hardware doneren

Via steunjouwsportclub.nl kunnen bedrijven gebruikte hardware, zoals computers en tablets, doneren aan een sportclub naar wens. Dat kan heel eenvoudig. Vul de donatie-aanvraag op de website in en IT4Kids neemt vervolgens snel contact op. Na een afspraak wordt de gebruikte hardware bij het bedrijf opgehaald. De waarde van de IT-apparatuur gaat dan rechtstreeks naar de aangegeven sportclub, misschien dus wel jouw sportvereniging!

Tweede leven

De gedoneerde apparatuur gaat eerst naar de verwerkingspartners. Deze verwerkingspartners verwijderen de data en maken de apparatuur klaar voor hergebruik. Zo krijgt de gebruikte hardware een tweede leven. IT4Kids geeft 70% van de waarde rechtstreeks aan de sportclubs. De overige 30% besteedt de stichting aan een sportkans voor kinderen. Er groeien namelijk liefst 423.000 kinderen op in een gezin dat moet rondkomen van een minimumloon. IT4Kids vraagt dan ook alle bedrijven om lokaal hun sportclubs te helpen door IT-apparatuur te doneren!


NOC*NSF 22 jul. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: