Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Wereldwijde interesse voor online karatetrainingen

NOC*NSF11 mei 2020

Wesley Jansen is coach van TeamNL en eigenaar van de Zoetermeerse Dojo ‘Hokori Meiyo’. Door de coronacrisis moest zijn dojo al snel de deuren sluiten, maar Jansen wilde zijn leden wel graag trainingen aan blijven bieden. Zodoende richtte de karateleraar zich op het geven van online trainingen, samen met zijn Engelse sportvriend Darren Stringer.

Een dojo is een zaal waarin men Japanse zelfverdedigingskunsten of vechtsporten beoefent, zoals karate, judo, jiujitsu of aikido. De dojo beschikt over een speciale mat, waardoor de sporters op een zachtere manier neerkomen en hun val kunnen breken. In de dojo ‘Hokori Meiyo’ startte Jansen met twee online trainingen per week, maar zijn digitale alternatief werd al snel bekend in de Kyokushin-karatewereld.

Internationale bekendheid

In eerste instantie namen er steeds meer leden van allerlei Nederlandse dojo’s deel. Later, toen de Hongaarse gasttrainer Zsolt Zsiga de online les verzorgde, deden er al karateka’s uit acht verschillende landen mee. Het hoogtepunt volgde bij de training die Jansen en Stringer in samenwerking met de Russische gasttrainer Shihan Alexey Gorokhov gaven. Liefst 125 karateka’s meldden zich aan, afkomstig uit Canada, Frankrijk, Dubai, Uruguay, Nieuw-Zeeland, Amerika, Rusland, Engeland, Wales, België, Luxemburg, Hongarije en Nederland.

Meedoen?

Wil je ook meedoen aan de online trainingen van Jansen, Stringer en gasttrainers van over de hele wereld? Kijk dan op https://www.facebook.com/dojohokorimeiyo/.


NOC*NSF 11 mei 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: