Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vitaal Verenigen Sportquiz

NOC*NSF14 mei 2020

Vrijdagavond 15 mei om half 8 gaat ‘De Vitaal Verenigen Sportquiz’ online. Een initiatief, wat in eerste instantie door een aantal beweegcoaches als lokaal bindmiddel voor de sportverenigingen ten tijde van de coronacrisis bedoeld was, maar wat nu ook een landelijke variant gekregen heeft.

Thomas Peeters Weem is verenigingsondersteuner bij Negen en is één van de organisatoren van de quiz. “Vanwege de coronamaatregelen moeten sportverenigingen hun deuren en velden gesloten houden. Veel leden zitten nog altijd thuis en moeten hun club lange tijd missen. Daarom besloten we bij Negen om de Vitaal Verenigen Sportquiz te ontwikkelen. Samen met veel bekende (oud)topsporters stellen we de sportkennis van sportend Nederland op de proef.”

Sporten verbindt, ook nu

Het Nederlandse sportverenigingsleven ligt grotendeels stil. Voorzichtig aan wordt er weer getraind, maar veel leden kunnen nog niet bij hun club terecht. “Vooral het elkaar niet kunnen opzoeken en samen sporten bij de club, dat is voor veel mensen écht een beproeving. Met deze quiz hopen we de leden van verenigingen betrokken te houden bij hun club en het ‘winelement’ een beetje terug te brengen.”

Hoe doe je mee?

De quiz voor sportverenigingen start op vrijdag 15 mei om 19.30 uur. Iedereen kan online meedoen met de quiz via Kahoot. Kinderen jonger dan 12 jaar wordt geadviseerd om hulp van ouders te vragen om mee te doen. Er zijn prijzen te winnen, zowel voor de club als voor de leden zelf.

Er zijn twee versies van de quiz.

 1. Woon je in BeekdaelenBergenCuijkGemert-BakelGennepHorst aan de MaasLeudalMolenlandenNederweertSimpelveld of Ben Bizzie Meijel, dan meld je je aan via de pagina van de beweegcoaches binnen jouw gemeente.
 2. Staat jou gemeente er niet tussen, dan doe je mee met de landelijke Vitaal Verenigen Sportquiz. Wil je kans maken op leuke prijzen? Meld je dan hier aan.
  Let op! 
  als je jezelf vooraf niet hebt aangemeld, speel je niet mee om prijzen! Natuurlijk mag je ook voor de fun mee doen. Je hoeft jezelf dan niet van tevoren aan te melden.
 3. Ga vrijdag 15 mei om 19.30 uur naar deze website en pagina en klik op de link die dan gepubliceerd is.
 4. Als je op de link hebt geklikt wordt er gevraagd om de naam waar je mee gaat spelen. Heb je jezelf aangemeld om met prijzen te spelen? Vul daar de gebruikersnaam in die je hebt opgegeven.

Let op! Je kunt alleen tussen 19.30 uur en 19.45 uur starten met de quiz!

Wat kun je winnen?

Speel je mee voor jouw vereniging? Dan is de volgende prijs te winnen:

 • Hoofdprijs: Inzet van een verengingsondersteuner/beweegcoach vanuit Negen voor 10 uur
 • 2eprijs: Inzet van een verengingsondersteuner/beweegcoach vanuit Negen voor 6 uur
 • 3eprijs: Inzet van een verengingsondersteuner/beweegcoach vanuit Negen voor 3 uur

Speel je niet voor een vereniging? Dan kun je leuke sportboeken winnen, passende bij de sport die jij beoefent of interessant vindt om over te lezen. De prijswinnaars worden in de week van 18 mei bekendgemaakt.

PR toolkit

Wil je de quiz onder de aandacht brengen van de leden van je club? Gebruik daarvoor de toolkit, die bestaat uit teksten en een poster. Download hieronder de diverse onderdelen van de toolkit.

TEKST EN SOCIAL MEDIA POST

POSTER

Dit is een onderschrift


NOC*NSF 14 mei 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: