Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

‘Helpjecluppie’ steunt clubs met sweaters en shirts

NOC*NSF27 apr. 2020

Helpjecluppie is een initiatief van 4P United. Het bedrijf van tophockeyers Robbert Kemperman en Philip Thiadens wil alle sportclubs die door de coronacrisis met financiële problemen kampen, een helpende hand bieden.

“De clubs lopen bijvoorbeeld de barinkomsten mis”, zegt Kemperman. “Ook wij missen de club. Het verenigingsleven. De mensen en het koffietje op zondag. We wilden iets bedenken om alle clubs in Nederland te steunen. Sportclubs hebben het nu niet makkelijk, en zo kan men toch een handje helpen”, doelt Kemperman op ‘helpjecluppie’.

Opbrengsten voor de club

Met ‘helpjecluppie’ kunnen leden of supporters van sportverenigingen een sweater of een t-shirt kopen op de website van het initiatief. Bij de aankoop geef je aan welke club je wil steunen met jouw aankoopbedrag. “Die club krijgt vervolgens de winst van die trui. Dat gaat zo: aan het eind van de actie wordt er een afrekening gemaakt en wordt het bedrag dat verzameld is voor jouw club, naar hen overgemaakt. Dat is een bedrag van ongeveer achttien euro.” De sweater kost 34,95 euro, maar daar moeten de btw, inkoop-, druk- en opstartkosten nog vanaf.

Hopen op drukte

Kemperman speelde al langer met het idee om merchandise te maken voor sportclubs, maar voorlopig is hij druk met de sweaters en shirts voor ‘helpjecluppie’. “Nu kan ik toch bezig blijven met wat ik leuk vind om te doen en helpen we de clubs. Sport verbindt ons, ook nu moeten we proberen verbonden te blijven aan onze favoriete club. Ik hoop dat ik het extreem druk krijg!”


NOC*NSF 27 apr. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: