Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Financieel steunpakket voor voetbalclubs

NOC*NSF06 apr. 2020

Voor sportverenigingen is de coronacrisis niet alleen in sportief opzicht een vervelende tijd, ook in financieel opzicht zorgt het voor kopzorgen. Om voetbalverenigingen te ondersteunen, bieden de Oranjespelers (Nederlands elftal, OranjeLeeuwinnen en Jong Oranje), ING en de KNVB gezamenlijk een financieel steunpakket aan.

Door de coronacrisis gaan trainingen niet door en zijn wedstrijden geannuleerd. Hierdoor drogen de inkomsten van voetbalverenigingen snel op, terwijl de vaste lasten nog wel doorlopen. Het steunpakket vertegenwoordigt een totaalbedrag van elf miljoen euro, dat bestaat uit donaties, maatregelen en tegemoetkomingen. De donaties van de Oranjespelers en ING zijn bedoeld voor het amateurvoetbal, de steun van de KNVB is voor zowel het amateur- als het professionele voetbal.

De plek waar het ooit begon

Het netwerk van amateurvoetbal in Nederland bestaat uit zo’n drieduizend verenigingen, met duizenden vrijwilligers en 1,2 miljoen voetballers. De spelers en speelsters van Oranje gaven aan graag te willen helpen aan een sterke amateurvoetbalomgeving. Het is immers de plek waar het voor hen zelf ook ooit begon.

Ondersteuning voor alle amateurclubs

De ING is al ruim tien jaar lang hoofdsponsor van het Nederlandse voetbal. De bank ondersteunt niet alleen de nationale selecties, maar ook meer dan vijfhonderd amateurverenigingen. Vooral de amateurverenigingen die binnen het midden- en kleinbedrijf vallen, komen mogelijk in financieel zwaar weer terecht. Ten tijde van de coronacrisis steunt ING daarom álle amateurclubs, bovenop de al lopende sponsorverplichtingen.

Eigen reserves aanbreken

De steun van de KNVB voor het betaald voetbal bestaat uit het versneld beschikbaar stellen van middelen, en uit de opschorting van een halfjaar voor de aflossingen op leningen die sommige verenigingen bij de voetbalbond hebben. Daarnaast gaat de KNVB uit de eigen reserves nog geld vrijmaken om de clubs te ondersteunen. Het betreffen de eigen reserves van de sectie betaald voetbal.


NOC*NSF 06 apr. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: