Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Een digitale huldiging, online schaken en meer leuke initiatieven

NOC*NSF22 apr. 2020

Sportverenigingen hebben hun complexen moeten sluiten. Toch besluiten steeds meer clubs om niet bij de pakken neer te gaan zitten en zo goed mogelijk om te gaan met deze rare situatie. Rotterdam Sportsupport heeft een aantal tips om als sportclub tóch verbonden te blijven tijdens de coronacrisis en geeft succesvolle voorbeelden.

Het is belangrijk om eerlijk, open en transparant te zijn naar je leden toe. Clubs die hun gevoelens op papier zetten en laten zien wat er bij hen allemaal speelt, krijgen meer steun van hun leden. Je kweekt vertrouwen door helder uit te leggen dat de huidige periode ook voor het bestuur onzeker is en door aan te geven welke gevolgen de coronacrisis voor je club heeft. Zo zorg je er bijvoorbeeld voor dat leden minder snel hun lidmaatschap op zullen zeggen.

Kijk naar kansen

Door als club te denken in mogelijkheden, kun je toch iets positiefs maken van de huidige situatie. Samenkomen met je leden is in fysiek opzicht niet toegestaan, maar wel in de online wereld. Verschillende clubs roepen hun leden dan ook op om samen mooie dingen neer te zetten. Zo heb je als vereniging toch een verenigende rol en voelt iedereen zich, in deze wat eenzamere tijd, verbonden met de club en de andere leden.

Niet opgeven en verbonden blijven

Verschillende sportverenigingen in Rotterdam zijn aan de slag gegaan om er het beste van te maken. Korfbal- en jeu de boules vereniging Nikantes organiseerde bijvoorbeeld een digitale huldiging voor de kampioenen. Medewerkers en sportcoaches van De Betrokken Spartaan, de maatschappelijke tak van Sparta Rotterdam, brachten bloemen naar zorginstellingen in de regio. Schaakvereniging Erasmus zette een online schaaktoernooi op en handbalvereniging Atomium ’61 gooit een bal de digitale wereld in. Als je genomineerd wordt om de bal te ‘vangen’, laat je een trucje zien en speel je de bal door naar het volgende lid van de vereniging. Zo laten ze zien dat ze niet opgeven en toch nog met elkaar verbonden zijn!

Meer informatie

Hierboven staat slechts een greep uit de ideeën van Rotterdamse sportclubs. Voor alle leuke en mooie initiatieven in regio Rotterdam, klik dan hier!


NOC*NSF 22 apr. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: