Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Een sportvereniging is er juist nu voor iedereen!

NOC*NSF20 mrt. 2020

Het zijn bijzondere tijden, waarin we op dit moment leven. Het Coronavirus en de daarmee samenhangende adviezen maken ons 'normale' leventje vrijwel onmogelijk. Ook voor sportverenigingen. "Maar", zegt Edgar Breed, voorzitter van de Apeldoornse Mixed Hockey Club, "we proberen er toch iets positiefs van te maken. Want de vereniging, dat zijn wij allemaal!"

De Apeldoornse MHC was enkele weken geleden al te zien op het Jeugdjournaal, omdat het de eerste club was, die een filmpje gemaakt had van de 'Stickshake', de alternatieve begroeting voor het handen schudden voorafgaand aan de wedstrijd. Inmiddels volgen de maatregelen zich in snel tempo op en is 'hockey' niet meer mogelijk. "Dat wil niet zeggen dat onze Familiehockeyvereniging niets kan doen", zegt Breed. "AMHC Apeldoorn is De Mooiste Club van Nederland, en als 'hockey' niet kan, dan worden 'Familie' en 'Vereniging' des te belangrijker. Het niet kunnen hockeyen valt in het niet bij alles wat er momenteel gebeurt."

Oproep

Vorige week deed Breed een oproep aan de leden van de club om te kijken, hoe we elkaar in deze tijd kunnen helpen: 'Als vereniging willen wij er zijn voor iedereen die dat nodig heeft! Zijn er mensen in jouw omgeving (leden, familie van leden, ouderen etc.) die door de huidige omstandigheden in de problemen komen of anderszins hulp nodig hebben? Of betreft dat jouzelf? Het bestuur wil dan graag kijken of wij als vereniging, met al onze leden en met al het talent, de kennis en de handen van al die leden, kunnen helpen. Neem dan ook vooral contact met ons op.'

"Hoewel wij nu nog geen hulpvraag hebben ontvangen zijn er wel veel leden die een aanbod hebben gedaan iets te willen doen. En dat is heel divers, dat gaat van boodschappen doen tot aan advocaten arbeidsrecht en mensen die professionele psychische hulpverlening aanbieden. Of de mogelijkheid om te bidden, nu ook de kerken dicht zijn. Onze bijna 1100 leden laten zien dat ook zij willen helpen een positieve invulling te geven aan deze periode."

Op zoek

Binnenkort maakt de club kenbaar welke ondersteuningsmogelijkheden er allemaal aangeboden worden door de leden van de vereniging. Breed: "We zijn allemaal nog op zoek naar wat dit voor ons allemaal gaat betekenen, en we zullen als club proberen daar voortdurend op in te springen en te kijken wat wij kunnen bijdragen!"


NOC*NSF 20 mrt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: