Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Dutch Gymnastics zet aan tot delen ideeën #coronafitnl

NOC*NSF17 mrt. 2020

Wat kun je als club wél doen, naast de richtlijnen van het RIVM volgen? Fit blijven én de krachten bundelen. De Gymnastiekunie heeft ter inspiratie van haar achterban op de website van Dutch Gymnastics tal van leuke inspirerende tips verzameld. En daar kan iedereen aan meedoen!

In een nieuwsbrief aan de clubbestuurders  werden op 16 maart jl. de initiatieven van de website Dutch Gymnastics bekendgemaakt. Voorlopig dus geen trainingen en wedstrijden, en niet gezellig samen sporten. Maar daardoor ontstaan er tal van initiatieven om thuis te sporten.

Die initiatieven worden op de site gebundeld. Dat gaat bijvoorbeeld met  nijntje Beweegoefeningen voor de allerjongsten, met een toffe challenge ontwikkeld door Beter Turnen, maar vooral ook met heel veel mooie voorbeelden van gymclubs die niet stilzitten en oefeningen online delen, zoals BATO Haarlem

Nienke Drieënhuizen van de KNGU is blij verrast met de vele posts van de achterban. "We nodigen sporters, ouders en trainers uit om hun thuis-sport-ideeën online te delen! Dat kan van alles zijn: van een pirouette in de woonkamer tot een leuk dansje op straat. Berichten die worden geplaatst met  #dgathome, #coronafitnl en #beweegmee laten wij zien op onze social wall."

Challenge van de dag

"Elke dag om 10.00 uur delen wij een initiatief vanuit het land als 'challenge van de dag'. Zo oefenen we met heel gymsportend Nederland aan dezelfde skills. Omdat het altijd leuk is om iets te kunnen winnen, hebben we er een competitie-element aan toegevoegd. De leukste/creatiefste foto of video wint. Elke vrijdag maken wij een weekwinnaar bekend."

Het is mooi om te zien hoe clubs ook in deze buitengewone omstandigheden het voor hun achterban een beetje leuker kunnen maken. We hopen dat er veel inspiratie uit geput kan worden!


NOC*NSF 17 mrt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: