Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Creatief sporten tijdens corona: doet jouw club ook mee?

NOC*NSF30 mrt. 2020

Het is even niet anders: we mogen niet samen sporten bij onze eigen, vertrouwde club. Maar de maatregelen hoeven niet te betekenen dat je niets meer kunt doen voor je leden. We noemen hier een paar mooie voorbeelden van creatieve geesten binnen de sport. Graag om ervoor te zorgen dat je leden kunnen blijven sporten, maar ook het gezellig samenzijn met elkaar wordt gemist.

  • Korfbalvereniging ckv MIA uit Amersfoort is zo'n voorbeeld. Als de palen, de korven en de ballen onbenut blijven, dan kun je ze ook zo lang aan de leden lenen. Dan kunnen die in hun eigen achtertuin verder spelen. Voorzitter Coen Staal : "We moeten het idee nog uitrollen, maar we gaan voorstellen dat de leden tegen borg een korf en een bal kunnen meenemen. We hebben veertig tot vijftig korven en evenzoveel ballen. Meer heb je niet nodig: een paal, een korf en een bal. Kun je toch bezig blijven.’’
  • Voetbalvereniging Eendracht'30 uit Mook haalde ook de krant met een 15-daagse challenge, waartoe ze al haar leden opriep. Die ging van het hooghouden met een wc-rol of van het bal in een kliko schieten... Het levert mooie interactie en leuke filmpjes op!
  • Ook bij de Doetinchemse Hockey Club krijgen de leden drie keer per week een uitdaging te vervullen. Volgens vrijwilligster Petra Heusschen van de Doetinchemse Hockey Club is ‘verbinding’ het belangrijke doel ervan. "Dit zijn leuke dingen om thuis te doen en elkaar niet uit het oog te verliezen." Er staat ook een aantrekkelijke prijs klaar voor de winnaar: een schaal bitterballen voor het hele team.
  • Bij voetbalvereniging AWC uit Wijchen kan iedereen met een camera deelnemen, vertelt voetbalmanager Bjorn van de Goes. In ieder geval de komende weken verschijnt er iedere dag een nieuwe challenge op de eigen Instagrampagina, telkens voorgedaan door een speler uit een ander team. "De voorwaarde is dat je de opdracht thuis moet kunnen doen. Geen latjetrap of zo."
  • Bij de Doetinchemse voetbalclub DZC’68 wordt het clubgevoel in stand gehouden met een 'You'll never drink alone party': "Zaterdagavond 28 maart om 19:00 proosten we gezamenlijk vanuit onze woonkamer met elkaar via de digitale weg op onze gezondheid. Wij, DZC’68, zenden van 19:00 tot 19:10 live uit vanuit de kantine via onze Instagram en Facebook. Jullie kunnen dus via deze weg vanuit jullie woonkamer mee proosten! Ook kun je met jouw team videobellen om met elkaar te proosten!"

NOC*NSF 30 mrt. 2020

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: