Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Vouchers stappenplan AVG verdwijnen, voordelig abonnement alternatief

NOC*NSF18 nov. 2019

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) is inmiddels zo’n anderhalf jaar van kracht. Het overgrote deel van de sportverenigingen is in de afgelopen periode aan de slag gegaan met de strengere regels rond het verwerken van persoonsgegevens. Het online stappenplan AVG voor sportclubs is een van de hulpmiddelen om als vereniging stappen te zetten op dit gebied. De vouchers om gratis of tegen gereduceerd tarief gebruik te maken van de hulptool verdwijnen. Per 10 december is het platform alleen nog te gebruiken met een abonnement.

Organisaties die persoonsgegevens verwerken, waaronder dus sportclubs, hebben verplichtingen om op een juiste manier om te gaan met deze gegevens. Het sportspecifieke stappenplan, dat ontwikkeld is door NOC*NSF in samenwerking met Stichting AVG, neemt clubs bij de hand in de acties die zij dienen te ondernemen om te voldoen aan die verplichtingen. Zo krijgen clubs via het platform hulp geboden met bijvoorbeeld praktische informatie, voorbeeldteksten en handige tips op allerlei vlakken.

Gereduceerd tarief

Veel sportverenigingen maakten gebruik van de vouchers waarmee zij onder meer een jaar lang gratis toegang kregen tot de online tool. Maar vanaf 10 december is een abonnement nodig om het platform te gebruiken. NOC*NSF is met Stichting AVG tot een overeenkomst gekomen om het tarief hiervoor zo laag mogelijk te houden. Het is hen gelukt om het abonnement tegen een bedrag van 5 euro per maand (exclusief btw) aan te bieden.

Gebruikt jouw club het programma al? Ga dan naar de website, log in en volg de instructies. Ook clubs die nog niet met het stappenplan AVG werken kunnen gebruik maken van het aanbod.


NOC*NSF 18 nov. 2019

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: