Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Veilig sportklimaat

Door NOC*NSF

Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen! Niet voor niets staan iedere week miljoenen Nederlanders op en rond het sportveld, de baan of het bad. Sport brengt mensen samen, zorgt dat ze gezond blijven, maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal, want soms gaat het mis. Een scheldpartij, wat duw- en trekwerk of een serieuze vechtpartij. En dat wil niemand.

Sportplezier, daar gaat het om. Daarom werken sportbonden, NOC*NSF en gemeenten in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) sinds 2019 aan het gezamenlijk nationaal sportakkoord.  

Aan de slag

Maar hoe pak je dat aan? Waar begin je en wie doet wat? Het zijn vragen die veel clubs hebben. Daarom zijn er verschillende opleidingen, workshops en toolkits beschikbaar. Voor iedereen binnen de club. Van bestuurder, trainer en coach tot scheidsrechter en jurylid. Kijk bijvoorbeeld eens naar het stappenplan voor bestuurders en begeleiders.

Kennis en vaardigheden

Ook zijn er verschillende opleidingen en trainingen te volgen, waarbij verenigingsbestuurders, trainers, coaches, begeleiders en scheidsrechters en officials leren omgaan met het voorkomen en beperken van ongewenst gedrag op en rond het veld. Deze worden aangeboden door de Academie voor Sportkader (ASK) en zijn te vinden op www.academievoorsportkader.nl.

Binnen dit thema


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: