Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Wet- en regelgeving

Door NOC*NSF

Ook sportaccommodaties hebben met verschillende wetten en regelgeving te maken. In het onderstaande overzicht staat een overzicht van de belangrijkste zaken. 

Contractvorming sportvastgoed

NOC*NSF heeft een document ontwikkeld, dat sportverenigingen helpt om de afspraken met gemeenten over het eigendom en gebruik van sportaccommodaties helder en goed vast te leggen.

WOZ/OZB

Eigenaren en/of gebruikers van een sportaccommodatie ontvangen jaarlijks een OZB-beschikking met de vastgestelde WOZ-waarde. Bij het bepalen van de OZB-waarden worden in de praktijk nogal wat fouten gemaakt vanwege de complexiteit van de beoordeling van een sportaccommodatie. In dat geval is het mogelijk om hiertegen bezwaar te maken.

Bezwaar maken kan via een bureau dat hierin is gespecialiseerd, of je kan dit zelf oppakken. Het belangrijkste is dat het tijdig gebeurt, omdat je na de aanslag zes weken hebt om bezwaar te maken voordat het onherroepelijk wordt vastgesteld. De KNVB heeft een uitgebreid stappenplan gepubliceerd om sportclubs op weg te helpen.

Asbest

Sinds 1994 is het verboden om met asbest te bouwen, omdat we weten dat het schadelijk voor de gezondheid is. Maar gebouwen die vóór 1994 zijn gebouwd kunnen nog steeds asbest bevatten. Meer informatie over asbestdaken vind je op de website van de Rijksoverheid. 

Juridisch advies nodig?

Is jouw sportbond aangesloten bij DAS voor de Sport? Dan kun je altijd bellen met jouw eigen juristenteam over juridische vragen. Je wordt op de hoogte gehouden van relevante juridische ontwikkelingen en krijgt toegang tot handige voorbeelddocumenten.


Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: