Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Dit zijn de winnaars van de Lelystadse Sportverkiezingen 2023!

Sportbedrijf Lelystad21 jan. 2024

In een bijna volle theaterzaal van het Agora Theater in Lelystad werden zaterdag 20 januari Monique van Exter (driebanden) en Kevin-Lee Bieshaar (roeien) verkozen tot Sportvrouw en Sportman van het Jaar van Lelystad. De titel Sporttalent van het Jaar is voor Renske Boxsem (waterpolo) en sportteam S.V. Batavia ’90 1 (voetbal) mag zichzelf Sportploeg van het Jaar noemen. 

Monique van Exter sleepte afgelopen jaar de Europese titel voor landenduo’s binnen. Kevin-Lee Bieshaar won met zijn team het Studenten Wereldkampioenschap voor roeien. Renske Boxsem timmert hard aan haar internationale waterpolocarrière en maakt al deel uit van de nationale teams van haar leeftijd. S.V. Batavia ’90 1 werd het afgelopen jaar kampioen en speelt inmiddels in de eerste klasse van de zaterdagamateurs. Eelco Derks, jurylid sportverkiezingen Lelystad en directeur Sportbedrijf Lelystad, is enthousiast: “Eén voor één zijn dit uitzonderlijke prestaties. Als jury waren we het dan ook unaniem erover eens dat deze winnaars de titel binnen hun categorie verdienen. We wensen ze veel succes met de verdere sportcarrière.”

De Lelystadse Sportverkiezingen waren één groot feest met kleine en grote kampioenen. Wethouder Rinze Broekema kijkt terug op een fantastische avond. “Als wethouder Sport én Gezondheid en Vitaliteit ben ik trots op alle sportieve prestaties die geleverd zijn. Het is geweldig om te zien dat we zoveel talent in Lelystad hebben.”

Op deze avond ging de Reddingsbrigade Lelystad er vandoor met de Meer dan Sport award en werden ook sportsupporters Henk Bergsma (AKV Exakwa), Raymond Zuidwijk (HBS Artemis), Jake Andreas (SV Lelystad ’67) en Michael van Hattum (VV Unicum) in het zonnetje gezet. Zowel de Reddingsbrigade Lelystad als deze sportsupporters zetten zich al jarenlang op een bijzondere manier voor de sport in Lelystad en verdienen daarom ook het podium.

Dit jaar werd ook de samenwerking gezocht met het onderwijs en de kunst- en cultuursector in Lelystad. Zo was er een presentatie vanuit Stichting SchOOL over het bewegingsonderwijs, stond het project LOL na School, verzorgde stadsdichter Yasmin Geradts een gedicht en was er een spectaculaire openingsact, mede mogelijk gemaakt door Clizzay’s World en Kubus Lelystad. De presentatie was in handen van Matthijs Biesmans.

De Lelystadse Sportverkiezingen 2023 zijn mede mogelijk gemaakt door Agora Theater Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Gemeente Lelystad, Kubus Lelystad en Clizzay’s World.


Sportbedrijf Lelystad 21 jan. 2024

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: