Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Genomineerden Lelystadse Sportverkiezingen 2023 bekend

Sportbedrijf Lelystad21 dec. 2023

Sportbedrijf Lelystad organiseert op zaterdag 20 januari de Lelystadse Sportverkiezingen 2023 in het Agora Theater. Op deze unieke verkiezingsavond staat het eren van lokale sporters en sportverenigingen centraal. Afgelopen weken hebben inwoners volop kandidaten aangedragen. De genomineerden in de categorieën sporttalent, sportman, sportvrouw en sportploeg zijn bekend.

Op de titel sporttalent maken Gwyneth van der Spek (zwemmen), Julia de Vos (schaatsen), Quinten van Leeuwen (karten) en Renske Boxem (waterpolo) kans. Voor sportvrouw zijn de drie genomineerden Aletta Wajer (darten), Monique van Exter (driebanden) en Tessa Adam (twirlen). Bij sportman zijn de genomineerden Björn Dietrich (schieten), Kevin-Lee Bieshaar (roeien) en Kiran Badloe (windsurfen). De sportploegen De Volgende Lichting (darten), MHC Lelystad Dames 1 (hockey) en SV Batavia ’90 1 (voetbal) maken ook kans op een prijs in de Lelystadse Sportverkiezingen 2023.

“Lelystad heeft zoveel sporttalenten, dat wij eigenlijk iedereen die ingezonden is zouden willen nomineren. Na een intensief beraad en nauwkeurige afweging zijn we voor de categorie Sporttalent zelfs tot een selectie van vier kandidaten gekomen. In de categorieën Sportman, Sportvouw en Sporploeg hebben we een selectie van drie kandidaten per categorie gemaakt. Alle genomineerden hebben in 2023 bijzondere prestaties geleverd, waarvan wij vinden dat dit de nominatie meer dan waard is. Sport haalt het beste in deze talenten naar boven en dat mag gezien worden in Lelystad”, aldus Rinze Broekema, wethouder en juryvoorzitter.

Op deze avond worden ook sportverenigingen (Meer dan Sport award), vrijwilligers (Sportsupporter van het jaar award) en scholen (Onderwijs in beweging) in het zonnetje gezet, die zich extra hebben ingezet voor de sport in Lelystad.

De nominatieronde is inmiddels gesloten, maar het aanmelden van Lelystadse jeugdkampioen(en) t/m 17 jaar kan nog tot en met maandag 15 januari via www.sportbedrijf.nl/sportverkiezingen. Op deze pagina is ook alle informatie rondom de sportverkiezingen te lezen en binnenkort ook het programma.

De Lelystadse Sportverkiezingen 2023 worden mede mogelijk gemaakt door Agora Theater Lelystad, Sportbedrijf Lelystad, Gemeente Lelystad, Kubus Lelystad en Clizzay’s World.


Sportbedrijf Lelystad 21 dec. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: