Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Praktijkworkshop Athletic Skills Model op donderdag 23-11-2023

Sportbedrijf Lelystad31 okt. 2023

Het Athletic Skills Model (ASM) is een praktisch en wetenschappelijk onderbouwd talentontwikkelingsmodel voor de topsport, de breedtesport en ongeorganiseerde sport, het bewegingsonderwijs, de gezondheidszorg en de sector kunst en cultuur. Op 23-11-2023 wordt er Sportzaal 'T Kofschip een gratis praktijkworkshop georganiseerd en trainers van uw sportorganisatie kunnen daar bij zijn. 

“IK ZAG DAT HET GOEDE VOETBALLERS WAREN, MAAR NOG GEEN ATLETEN. ALSOF ZE EEN MOOI STUK OP DE PIANO KONDEN SPELEN, MAAR NOG GEEN MUZIKANTEN WAREN.”

Met deze gedachte begon René Wormhoudt, founder van het Athletic Skills Model, al in 1995 bij AFC Ajax met een andere manier van denken over bewegen. Deze ontwikkeling heeft samen, met Prof. dr. Geert Savelsbergh, geresulteerd in een nieuw Nederlands talentontwikkelingsmodel voor het talent van iedere beweger in de sport, de gezondheidszorg, het bewegingsonderwijs en de sector kunst en cultuur. Door te denken vanuit vaardigheden, concepten en competenties kunnen andere spelvormen, activiteiten, oefenvormen en sporten bijdragen aan een optimale talentontwikkeling. Het Athletic Skills Model® introduceert hiervoor een unieke structuur in veelzijdigheid via Adaptieve Training, Donorsporten en Multisporten. Oplossingen van de ene sport worden bewust en onbewust overgenomen in de andere sport. Hierdoor ontstaan positieve transfers op technisch, tactisch, conditioneel, strategisch en mentaal gebied. Met deze gerichte aanpak kunnen programma’s op maat worden gemaakt voor elke vorm van sport en bewegen, voor iedere beweger en voor elk niveau.

Ben je als sport- en beweegaanbieder geïnteresseerd in het ASM en wil je onderzoeken wat de andere manier van denken over bewegen van het ASM kan betekenen voor jouw organisatie? Volg dan op donderdag 23-11 van 19.00 tot 21.00 uur in Sportzaal ‘t Kofschip de gratis praktijkworkshop ASM kan om meer informatie krijgen over het Athletic Skills Model en de wetenschappelijke onderbouwing ervan.

Schrijf je in bij Sander Enkelaar, verenigingsondersteuner Sportbedrijf Lelystad, via s.enkelaar@sportbedrijf.nl.

Kijk alvast voor meer informatie over het Athletic Skills Model op www.athleticskillsmodel.nl.


Sportbedrijf Lelystad 31 okt. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: