Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportfestival De Rietlanden brengt bijna 1000 kinderen in beweging

Sportbedrijf Lelystad21 sep. 2023

Op dinsdag 19 en woensdag 20 september organiseerde Sportbedrijf Lelystad in samenwerking met Porteum, Stichting SchOOL en diverse sportaanbieders (verenigingen) Sportfestival De Rietlanden in en rondom Sportcomplex De Rietlanden. Bijna 1000 kinderen uit groep 8 van 7 basisscholen en klas 1 van Porteum deden hieraan mee. Tijdens het sportfestival maakten zij kennis met verschillende sport- en beweegactiviteiten, die in Lelystad worden aangeboden. Het festival werd in het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek georganiseerd met daarbij ook verschillende workshops in Zwembad De Koploper.

Meer dan 15 sportaanbieders op één centrale plek
Op één centrale plek liet Sportbedrijf Lelystad de kracht van sport & bewegen zien aan de deelnemende kinderen met een inspirerend sport- en beweegprogramma. Meer dan 15 sportaanbieders etaleerden hun sport- en beweegactiviteiten, waarmee de kinderen kennis konden maken, met als doel om hen plezier in sport en bewegen te laten ervaren.

‘Impact maken tijdens life changing events’
Onderzoek van NOC*NSF bevestigt dat veel jongeren stoppen met sporten in verenigingsverband, zodra ze naar het voortgezet onderwijs gaan. Tijdens deze levensgebeurtenissen en andere life changing events verandert sportgedrag duidelijk. “Het is belangrijk dat de Lelystadse jongeren zien dat sport en bewegen perfect te combineren is met school en ideaal om samen met vrienden te doen”, aldus Sander Enkelaar, verenigingsondersteuner bij Sportbedrijf Lelystad. Met Sportfestival De Rietlanden heeft Sportbedrijf Lelystad sportclubs en aanbieders naar de jongeren van Lelystad toegebracht.

Sportfestival De Rietlanden werd georganiseerd in het kader van de NOC*NSF Nationale Sportweek, die dit jaar plaatsvond van vrijdag 15 t/m zondag 24 september. Meer informatie over de NOC*NSF Nationale Sportweek 2023 en het volledige programma is te vinden op www.sportbedrijf.nl/nsw2023.


Sportbedrijf Lelystad 21 sep. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: