Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Roeivereniging Pontos haalt bijna 1800 euro op voor Fonds Gehandicaptensport

Sportbedrijf Lelystad02 mei 2023

Roeivereniging Pontos in Lelystad heeft bijna 1800 euro opgehaald voor het Fonds Gehandicaptensport. Bijna dertig leden tussen de 10 en 75 jaar roeiden in estafettevorm 24 uur lang op roeitrainers. Dat deden ze omdat de club 45 jaar bestaat.

De actie was bedoeld om te laten zien hoeveel de leden van de sport genieten maar dat ze ook maatschappelijk betrokken te zijn. "Het is hartstikke goed gegaan. Het is altijd afwachten of mensen echt komen, vooral 's nachts, maar het zat goed vol. In totaal hebben we 312 kilometer geroeid", vertelt Carolien Wilmer van Pontos trots.

Geslaagde inzameling
De vereniging heeft voor het Fonds Gehandicaptensport gekozen omdat ze er bewust van zijn dat sporten niet voor iedereen voor de hand liggend is. Ze willen mensen voor wie sporten minder toegankelijk is helpen met de actie. "Wij zijn absoluut tevreden met het opgehaalde bedrag, hopelijk kunnen we er mensen mee helpen", aldus Wilmer. De roeivereniging schafte zelf vorig jaar een speciale boot aan voor mensen met een handicap, om de roeisport voor hen toegankelijker te maken.

© Omroep Flevoland


Sportbedrijf Lelystad 02 mei 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: