Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

‘Samen op weg naar een gezondere sportomgeving’

Sportbedrijf Lelystad04 apr. 2023

Van 3 tot en met 6 april doen maar liefst 650 kinderen (uit groep 8) van 31 basisscholen mee aan het jaarlijkse schoolvoetbalevent op Sportpark Langezand. Een leuk en sportief event, waarbij dit jaar extra aandacht is voor gezond eten en drinken. Reden voor wethouder Rinze Broekema om een kijkje bij het voetbalevent te nemen en het informatiepakket ‘Samen op weg naar een gezondere sportomgeving’ te overhandigen aan Roy Oostweegel, voorzitter van SVL’67. ‘Als gemeente vinden we het belangrijk dat alle kinderen en jongeren in onze stad gezond opgroeien. Daar hoort voldoende bewegen en gezonde voeding bij. Dit schoolvoetbalevent laat op een mooie manier zien dat sporten én gezond eten heel goed samengaan’, aldus wethouder Rinze Broekema.

Gezond Schoolvoetbalevent

De organisatie van het Schoolvoetbalevent is in handen van SVL’67 en de Vakgroep Bewegingsonderwijs. Zij maken het mogelijk dat een groot aantal Lelystadse kinderen een hele week sportplezier beleven. En sport is gezond, daar hoort ook gezond eten en drinken bij. Samen met JOGG Lelystad, AH Voorhof en de Lelystadse Boer is gezorgd voor een gezonde twist. Flesjes water en fruit zijn beschikbaar en kinderen kunnen water tappen bij één van de waterkoelers.

Samen op weg naar een gezondere sportomgeving

Alle sportverenigingen in Lelystad ontvangen deze week het brievenbuspakket ‘Samen op weg naar een gezondere sportomgeving’. Met dit pakket worden sportverenigingen geïnformeerd en uitgedaagd om de sportomgeving gezonder te maken. Een omgeving waar sprake is van een rookvrij sportterrein, gezondere voedingskeuzes in de kantine en verantwoord alcoholgebruik. Clubs hoeven dit niet alleen te doen. Sportbedrijf Lelystad en JOGG-Teamfit helpen hierbij. Er zijn diverse leuke activiteiten beschikbaar, zoals een workshop gezonde hapjes verzorgd door Lobkes 5 Seizoenen, een gezonde supermarktrondleiding door diëtistenpraktijk EetOké en een pubquiz over verantwoord alcoholgebruik door Tactus. Hockeyvereniging MHC Lelystad ging de clubs al voor. Vorig jaar september waren zij de 1e Lelystadse sportclub met een gezonde kantine. 

Lelystad JOGG-gemeente
Sinds 2018 is Lelystad een JOGG-gemeente. Diverse partijen in de stad zetten zich met elkaar in voor een gezonde omgeving voor kinderen en jongeren. Dagelijks bewegen, gezond eten, water drinken en voldoende slapen wordt met JOGG de norm. Sportbedrijf Lelystad is als partner verbonden om de gezonde omgeving bij sportclubs te ondersteunen. Samen zorgen we voor een omgeving waarin kinderen en jongeren gezond opgroeien en daarmee een gezonde toekomst tegemoet gaan. Meer informatie op de website van JOGG Lelystad.

Meer weten?
Wilt u weten wat u of uw organisatie kan betekenen voor JOGG, Gezonde Jeugd Gezonde Toekomst, in Lelystad? Neem dan contact op met JOGG-regisseur Marleen Tibbe: m.tibbe@ggdflevoland.nl

Wilt u als sportclub aan de slag met uw gezonde sportomgeving? Neem dan contact op met  Sander Enkelaar van Sportbedrijf Lelystad: s.enkelaar@sportbedrijf.nl

Foto:
Roy Oostweegel, voorzitter van SVL’67, krijgt -in het bijzijn van leerlingen van ’t Schrijverke- van wethouder Rinze Broekema, het informatiepakket ‘Samen op weg naar een gezondere sportomgeving’. Foto: Fotostudio Wierd


Sportbedrijf Lelystad 04 apr. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: