Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Theatervoorstelling 'Live your story' speelt bij VV Unicum

Sportbedrijf Lelystad18 mrt. 2023

Op dinsdag 21-3-2023 om 20.00 uur speelt de voorstelling ‘Ik wou dat het weer weekend was’ voor de leden van vereniging VV Unicum in de kantine van de club waarbij ook andere sportverenigingen worden uitgenodigd. De voorstelling is ontwikkeld door theatergroep Live Your Story in opdracht van de KNVB en is op initiatief van Bureau Gelijke Behandeling Flevoland naar Lelystad gehaald. Deze voorstelling is onderdeel van de OVIVI-campagne van de KNVB. (OVIVI = Ons Voetbal Is Van Iedereen)

We zijn allemaal gelijk en hebben allemaal dezelfde rechten. Ongeacht onze etnische achtergrond, nationaliteit, sociale klasse, godsdienst, opvattingen, sekse, taal, seksuele oriëntatie, genderidentiteit, leeftijd, gezondheid of wat dan ook. Toch is er nog racisme in de wereld en wordt er gediscrimineerd. Op 21 maart is het de Internationale Dag Tegen Racisme en Discriminatie. Deze dag is uitgeroepen in 1960 door de Verenigde Naties.

Programma ‘Ik wou dat het weer weekend was’ en de 3e helft

Tijdens deze besloten bijeenkomst die wordt gespeeld in kantines van amateurclubs in heel Nederland opent theatergroep Liveyourstory via storytelling het gesprek over de kracht van diversiteit, maar ook de pijn van kwetsende uitingen in het voetbal. Klik hier voor een korte introductie.

Kan binnen de vereniging iedereen zichzelf zijn? Voelt iedereen zich welkom en onderdeel van de vereniging? Levert iedereen een bijdrage door vrijwilligerswerk te doen en sluiten alle leden aan voor de 3e helft? Zomaar wat vragen die aan bod zullen komen na afloop van de voorstelling. De spelers zetten het publiek aan het denken over de invloed van afkomst op het zelfbeeld, het beeld van de ander en kansen op het veld en in de maatschappij.  Acteurs en betrokken organisaties gaan in gesprek met het publiek (bestuurders, trainers, begeleiders en coördinatoren) om door te praten over deze onderwerpen.

OVIVI (Ons voetbal is van iedereen), ook in Lelystad

Juist binnen het voetbal komen mensen met allerlei achtergronden samen om op zaterdag of zondag van het spelletje te genieten. Voetbalverenigingen zijn een krachtig middel om elkaar te leren kennen en discriminatie en uitsluiting van doelgroepen te verminderen. Dit gaat vaak vanzelf, maar als hier bewust mee om wordt gegaan dan maakt dit de impact hiervan nog veel groter.

Sportbedrijf Lelystad staat achter het #ONELOVE statement van de KNVB.


Sportbedrijf Lelystad 18 mrt. 2023

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: