Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Samen bewegen naar een gezonde stad

Sportbedrijf Lelystad07 okt. 2022

Het definitieve ontwerp van de Sportvisie 2030 is dinsdagavond gepresenteerd aan de sportverenigingen en partners uit de sectoren welzijn, onderwijs en zorg. Beleidsmedewerker Sport André Kasel en wethouder Rinze Broekema hebben het stuk met de 45 aanwezige organisaties in de kantine van hockeyclub MHCL doorgenomen. Tijdens het derde sportcafé van dit jaar is er ook vooruitgekeken naar de verenigingsmonitor en teruggeblikt op de NOC*NSF Nationale Sportweek.

De Sportvisie 2030 is mede tot stand gekomen uit input van de twee eerdere sportcafés dit jaar. Gezondheid in combinatie met sport komt er nadrukkelijk in terug. Lelystad moet aan het begin van het nieuwe decennium behoren tot de gezondste steden van Nederland. Daarvoor moet er nog een keuze gemaakt worden uit drie scenario’s. Verder is een betere verbinding tussen basisonderwijs, voortgezet onderwijs en verenigingen een vereiste. Laat kinderen zo vroeg mogelijk in beweging komen in verenigingsverband en/of tijdens schooltijd is de filosofie hierachter. De verenigingen en andere partijen zijn positief over het stuk, dat eind dit jaar gepresenteerd wordt aan de gemeenteraad. Voor die tijd mogen verenigingen nog feedback sturen naar André Kasel (a.kasel@lelystad.nl) en/of Luca van Seumeren (L.vanseumeren@lelystad.nl).

De verenigingsmonitor
Om alle doelen te realiseren is het van essentieel belang dat er actueler inzicht wordt verkregen in waar het sportlandschap in Lelystad nu staat. Het beste instrument hiervoor is de verenigingsmonitor. Deze brengt de vitaliteit van de Lelystadse sportverenigingen in kaart. Op basis van de uitkomsten voert de gemeente gericht beleid in lijn van de sportvisie 2030. Sportbedrijf Lelystad ondersteunt met de resultaten de sportverenigingen nog beter. Wij stellen het zeer op prijs dat zoveel mogelijk verenigingen gaan meewerken en de tijd willen nemen om de vragenlijst in te vullen.

NOC*NSF Nationale Sportweek 2022
‘Zien bewegen, doet bewegen’ en dat bleek ook maar weer eens tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek. De sportweek had gelijk een prima start op vrijdag 16 september; ruim 800 scholieren van Porteum kwamen in beweging tijdens de kick-off. Er volgde in de week nog vele andere mooie momenten. Hockeyclub MHC Lelystad heeft sinds de sportweek als eerste sportvereniging in Lelystad een Gezonde Sportkantine. En verder werd Lelybarz Woldpark geopend, dat is een Calisthenics- en bootcampplek waar inwoners uitgedaagd worden om buiten te bewegen. Bekijk alle hoogtepunten van de Nationale Sportweek hieronder in de aftermovie.


Sportbedrijf Lelystad 07 okt. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: