Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Primeur hockeyclub: eerste Gezonde Sportkantine

Sportbedrijf Lelystad21 sep. 2022

Sinds dinsdag 20 september 2022 is de sportkantine van Mixed Hockeyclub Lelystad de eerste gezonde sportkantine van Lelystad! Een belangrijke eerste stap in Lelystad. Zo laten we zien dat een kantine van een sportclub ook een belangrijke bijdrage levert aan een gezonde sportomgeving. Op de dag van de gezonde leefstijl tijdens de NOC*NSF Nationale Sportweek onthulde Eelco Derks, directeur-bestuurder Sportbedrijf Lelystad, het eerste gezonde sportkantine-bord. Dit gebeurde onder toeziend oog van Tanja de Wit, voorzitter MHCL, jeugdleden van de hockeyclub en diverse professionals uit de zorg, welzijn, onderwijs en sport.

Gezonde alternatieven
Voorzitter Tanja de Wit is de afgelopen periode voortvarend te werk gegaan. Naast een watertappunt bij de club zet de club sinds kort de gezonde alternatieven in de spotlight. “We proberen mensen in de sportkantine echt te stimuleren en te verleiden voor gezonde alternatieven te kiezen. Op de bar staan watertapjes met vers fruit. Dat maakt heerlijke frisse drank”, aldus Tanja de Wit. De club presenteert de gezonde alternatieven opvallend en smaakvol, zodat je de gezonde producten als eerste ziet. We hebben mooie posters in de kantine met alle alternatieven. Tanja de Wit vertelt verder: “Zoals het broodje MHCL in onze clubkleuren: tomaat, mozzarella en wat olijfjes, samen met wat groene pesto en rucola. Wij geloven echt dat als je bijvoorbeeld zo’n broodje op een leuke manier presenteert, dat het dan eerder gekozen wordt dan bijvoorbeeld een broodje frikandel.”

Ambassadeurs van een gezonde sportomgeving
“Soms zijn het de kleine dingen die het doen”, begint Marleen Tibbe, JOGG regisseur. “Samen met JOGG-Teamfit en het Sportbedrijf kijken we naar de mogelijkheden. We doen een scan en gaan samen met de club aan de slag op thema’s zoals rookvrije accommodatie, verantwoord alcohol beleid en natuurlijk de gezonde kantine. Het is niet zo dat we de hele kantine anders inrichten, alleen wat gezonder.” JOGG probeert de omgeving te verleiden om aan de slag te gaan met de gezondheid van kinderen en jongeren. Dat doen ze bij een sportclub door meer uitingen van gezonde snacks te tonen of een speciale maandactie voor bijvoorbeeld een broodje gezond. Het helpt leden om makkelijker te kiezen voor een gezonde snack. “We zijn trots op de hockeyclub met deze mooie eerste stap voor een gezondere sportomgeving voor jongeren en wie weet, dat het ook nieuwe leden oplevert”, aldus Marleen Tibbe.

Naast sport en bewegen speelt ook voeding een belangrijke rol. De leefomgeving is de laatste jaren aanzienlijk veranderd. Overal om ons heen worden we verleid tot veel en ongezonde voeding. Voor kinderen, jongeren en hun ouders of verzorgers is het in deze omgeving moeilijk om gezonde keuzes te maken. “Uiteindelijk gaat het om de combinatie: sporten, bewegen, voeding en gedrag. Het is het totaalplaatje wat een bijdrage levert aan een vitale stad. Daar hebben we het sportieve hart ook voor nodig. Alleen samen bereiken we meer. Ik ben blij dat MHCL hierin het voortouw neemt als eerste sportclub in Lelystad!”, besluit Eelco Derks, directeur-bestuurder van Sportbedrijf Lelystad.

Foto: Eelco Derks (Sportbedrijf Lelystad) en Tanja de Wit (MHCL) staan trots bij het de eerste gezonde sportkantine van Lelystad ©Fotostudio Wierd


Sportbedrijf Lelystad 21 sep. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: