Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Bijeenkomst ‘Sporters met gedragsproblematiek’

Sportbedrijf Lelystad29 sep. 2022

Iedere Lelystedeling moet kunnen sporten en bewegen. Sterker nog: iedere Lelystedeling moet het gevoel hebben welkom te zijn in de sport. Maar hoe laten we dit het beste merken aan kinderen en jongeren met gedragsproblematiek? Hoe zorgen we ervoor dat we ook deze kinderen en jongeren kunnen integreren in de sport en op een passende manier om kunnen gaan met de gedragsproblematiek? Deze en andere kwesties over kinderen en jongeren met gedragsproblematiek bespreken wij tijdens de themabijeenkomst ‘Sporters met gedragsproblematiek’. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor trainers, (gym)docenten, ouders, professionals uit de sport en andere geïnteresseerden op donderdag 10 november om 19.30 uur.

Kinderen vallen tussen wal en schip
In Lelystad zijn meer dan vijf speciaal onderwijs scholen waarop onder andere kinderen en jongeren zitten met gedragsproblematiek. Vanuit deze doelgroep komen regelmatig geluiden dat zij zich niet welkom voelen in de sport. “In aangepast sportaanbod voelen ze zich te ‘normaal’ en in het reguliere aanbod voelen ze zich vaak als te veel of hebben ze het idee dat ze niet begrepen worden”, zegt Mike Bontekoning, docent op een speciaal onderwijsschool. Doordat gedragsproblematiek zo’n groot onderdeel is van onze samenleving kan het handig zijn voor ouders, trainers, vrijwilligers en professionals uit de sport om zich te verdiepen in de omgang met gedragsproblematiek (in de sport). Leer over het gedrag van deze kinderen en jongeren tijdens deze bijeenkomst.

Komt u ook?
De bijeenkomst 'Sporters met gedragsproblematiek’ organiseren wij samen met Sportservice Flevoland in Sportcomplex De Rietlanden (Grietenij 22-06) en deze duurt van 19.30 tot 20.30 uur. Er zijn geen kosten aan verbonden. Meld u vóór maandag 24 oktober aan via de link: aanmelden themabijeenkomst.


Sportbedrijf Lelystad 29 sep. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: