Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Sportcafé: 41 organisaties praten over toekomst sport

Sportbedrijf Lelystad01 apr. 2022

Ruim 41 organisaties hebben tijdens het eerste Sportcafé van dit jaar meegedacht over de Sportvisie 2030 van de gemeente Lelystad. De organisaties kwamen uit de sectoren sport, welzijn, onderwijs en bedrijfsleven. Het Sportcafé heeft verder in het teken gestaan van de introductie van Eelco Derks, de nieuwe directeur van Sportbedrijf Lelystad. Op woensdag 20 april is het tweede Sportcafé en wordt er opnieuw gesproken over de Sportvisie 2030.

De gemeente Lelystad heeft grootse plannen om meerdere accommodaties in de nabije toekomst nog aantrekkelijker te maken voor leden van verenigingen. Ook is ze vooruitstrevend om nieuwe sporters te bereiken. De stip op de horizon is gezet om Lelystad in 2030 een bruisende sport & beweegstad te laten zijn. Een stad die voorziet in alle sport- en beweegbehoeftes van de inwoners. Dit is de lijn die wethouder Jack Schoone enkele jaren geleden heeft ingezet en in een persoonlijke videoboodschap nogmaals aangaf dat links of rechtsom deze koers wordt aangehouden. "Samen is het sleutelwoord voor het bereiken van structurele resultaten op sport & vitaliteitsgebied in Lelystad", aldus de wethouder Sport. 

André Kasel, beleidsmedewerker Sport bij de gemeente Lelystad, schetste alvast een eerste beeld. Aan de hand van scherpe vragen werd iedereen uitgenodigd om vast te leggen wat absoluut niet mag ontbreken in de visie. Ook wilde Kasel weten wat absoluut tot het sportieve verleden moet gaan behoren. 

Nieuwe directeur-bestuurder Sportbedrijf Lelystad trapt af
Nog voordat Kasel de Sportvisie 2030 had gepresenteerd, hebben de aanwezigen kennisgemaakt met Eelco Derks, de nieuwe directeur-bestuurder van Sportbedrijf Lelystad. "Het feit dat hier een brede vertegenwoordiging aanwezig is na twee bijzondere jaren, geeft mij energie en motiveert mij nog meer om de komende jaren Lelystad op sport- en vitaliteitsgebied naar een next level te tillen. De ervaringen die ik heb opgedaan bij Omniworld, Omnisportvereniging Feyenoord, Rotterdam Sportsupport en Thialf ga ik inzetten om hier samen met jullie allen de gewenste resultaten te behalen", aldus de kersverse directeur-bestuurder Eelco Derks.

Geef u op voor het tweede Sportcafé
Het tweede Sportcafé is op woensdag 20 april van 19.30 tot 22.00 uur. Dan staat naast de Sportvisie 2030 ook de NOC*NSF Nationale Sportweek (vrijdag 16 t/m zondag 25 september 2022) op het programma. Lelystad is net als vorig jaar host city van dit evenement, dat volop kansen biedt voor Lelystadse sportverenigingen. Opgeven voor het tweede Sportcafé kan via deze pagina.


Sportbedrijf Lelystad 01 apr. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: