Het lijkt erop dat je een verouderde browser gebruikt waarin sommige onderdelen van Clubbase niet goed functioneren. We raden je aan om een andere browser te gebruiken.

Eerste Sportspullenbank succesvol

Sportbedrijf Lelystad18 feb. 2022

De eerste Sportspullenbank van 2022, in het stadscentrum van Lelystad, is een feit. Inwoners met een kleine beurs hebben op zaterdag 12 februari diverse sportspullen tegen lage prijzen gekocht. De gebruikte spullen zijn sinds december vorig jaar ingeleverd door Lelystedelingen bij diverse inzamelpunten in de stad.

Tamaryoës Kok, initiatiefnemer van de Sportspullenbank, is blij te zien dat inwoners op deze manier weer een stapje dichter bij sportaanbod komen. Een bezoeker vertelt: “Een mooie sportoutfit zorgt ervoor dat ik sneller naar de sportschool ga. Je voelt je dan toch lekkerder in je vel! Daarom vind ik het ook zo fijn dat hier kwalitatief goede spullen verkocht worden. Ik had niet verwacht dat ik met een nieuw paar sportschoenen en twee T-shirts van Nike naar huis zou gaan vandaag!”. Naast het scoren van sportspullen stimuleert het project van de Sportspullenbank ook sociaal contact: “Ik vind het mooi om te zien dat inwoners tijdens de Sportspullenbank een moment van ontmoeting hebben waarin gezellige, spontane gesprekken ontstaan tussen bezoekers”, aldus Tamaryoës.

Sportspullen komen gegarandeerd goed terecht
De Sportspullenbank opent dankzij de samenwerking met stichting Utopodium dit jaar om de maand de deuren voor inwoners die het financieel zwaar hebben. Het initiatief zorgt ervoor dat ook minima gezinnen kunnen sporten. Alleen deze gezinnen krijgen toegangskaarten. De kaarten worden uitgedeeld door partners van Sportbedrijf Lelystad, zoals Welzijn Lelystad, Stichting Maatschappelijke Dienstverlening Flevoland, Voedselbanken, Stichting SchOOL en het Jeugdfonds Sport & Cultuur. “Uiteraard is het ook mogelijk om zelf contact met ons op te nemen. Kijk daarvoor op onze website www.sportbedrijf.nl/sportspullenbank”, vertelt buurtsportcoach Tamaryoës.

Inzameling
De inzameling van sportspullen gaat nog het hele jaar door. De spullen worden in volgende openingen van de Sportspullenbank aangeboden, zodat het aanbod gevarieerd blijft. Inmiddels zijn er al meer dan 10 inzamelpunten in de stad. Zo kunt u sportkleding en -spullen inleveren bij deelnemende supermarkten, basisscholen, wijkcentra, enkele verenigingen en bij sportaanbieders. De organisatie is erg blij met al deze inzamelpunten: “We zijn Lelystad echt ontzettend dankbaar voor hun inzet! Het is goed om te zien dat er zoveel mensen zijn die kleding en sportspullen doneren. Daarmee laten ze zien dat ze wat over hebben voor een ander. De Sportspullenbank is dus echt een initiatief voor inwoners van Lelystad, door inwoners van Lelystad”, vertelt Kok tot slot.

Wil je weten waar je allemaal terecht kunt om je sportspullen in te leveren? Ga dan voor het dichtstbijzijnde inzamelpunt naar de pagina van de sportspullenbank

Foto: ©fotostudiowierd.


Sportbedrijf Lelystad 18 feb. 2022

Link gekopieerd naar klembord

Heb je een vraag?

Heb je een vraag?

Neem contact op met NOC*NSF Sport Support via: